Народна странка

Јовановић: Продаја “Ветерине Београд” неразумна и незаконита

Јовановић: Продаја “Ветерине Београд” неразумна и незаконита

Одборничка група Савеза за Србију у Скупштини Београда најоштрије осуђује намеру градске власти да приватизује Јавно комунално предузеће „Ветерина Београд“ и упозорава да би то било незаконито и скандалозно поступање, изјавио је данас потпредседник Народне странке и шеф те одборничке групе Никола Јовановић.

„Закон о комуналним делатностима јасно дефинише зоохигијену као комуналну услугу, коју пружају локалне самоуправе и за се чије обављање оснива јавно предузеће. Питамо ко има право да продаје јавно комунално предузеће и Београду тако дефакто одузима једну законску надлежност“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да ЈКП „Ветерина Београд“ обавља изузетно важну јавну услугу у главном граду, од бриге за животиње до уклањања угинулих јединки, што све утиче и на здравље људи.

„Недопустиво је да се предузећа која обављају услугу од општег интереса претварају у комерцијалне фирме само да би неко остварио додатни профит или узео провизију“, додао је Јовановић.

„Иронија је да је управо заменик градоначелника Горан Весић, образлажући најаву продаје Апотеке 'Београд’, истакао да би Београд ’требало да се бави искључиво комуналним системом и комуналним делатностима’. Да ли је могуће да је Весић толико необавештен и некомпетентан да не зна да се ’Ветерина Београд’ управо тиме бави“, упитао је Јовановић.