Народна странка

Јовановић: У буџету 7,4 милијарде динара мање за капиталне инвестиције, удар на Београђане

Јовановић: У буџету 7,4 милијарде динара мање за капиталне инвестиције, удар на Београђане

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да је градска власт априлским ребалансом буџета, донетим без знања јавности и одборника, смањила капиталне инвестиције за 7,4 милијарде динара.

„Ово смањење које је извео двојац Зоран Радојичић-Горан Весић оставиће огромне последице на животни стандард Београђана, као и на развој нашег града“, рекао је Јовановић.

„Уместо да се одустане од куповине непостојећих софтвера и да се смање уговори којима се извлачи новац за плаћање активиста владајуће партије, одустаје се од осам година обећаване канализације на левој обали Дунава о којој је говорио и сам Александар Вучић“, додао је Јовановић.

Јовановић је навео да ребалансом није предвиђено ни основање Фонда солидарности за Београђане највише погођене епидемијом вирусом корона и ванредним стањем, што „од почетка захтева Савез за Србију и на чему ће наставити да инсистира“.

„Градска власт притом није узела у обзир очекивано смањење прихода од пореза на доходак грађана, па ће убрзо морати да усваја нови ребаланс“, рекао је Јовановић.

„Зато их упозоравамо да више никада у потаји не одлучују о новцу Београђана и да не злоупотребљавају ванредно стање или било које друго стање за додатно умањење транспарентности и демократичности рада градске управе“, закључио је Јовановић.