Народна странка

Јовановић: Вучић нижим цензусом хоће да праву опозицију замени лажном

Јовановић: Вучић нижим цензусом хоће да праву опозицију замени лажном

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да је циљ председника Србије Александра  Вучића да снижавањем изборног цензуса са пет одсто на три одсто „праву опозицију замени лажном“, пошто је схватио да не може да разбије блок „истинских опозиционих снага“ које ће бојкотовати предстојеће „нерегуларне изборе“.

„Вучићева изјава да снижавањем цензуса жели да врати политички живот у скупштину је лицемерна и лажна, јер да то заиста жели, омогућио би слободан рад институција, поштовање закона и прихватио би препоруке стручне јавности у вези са враћањем нормалности у Србију и одржавањем фер и поштених избора“, навео је Јовановић.  

Јовановић је додао да је најава снижавања цензуса само наставак Вучићеве тежње да одржава фасадну демократију и прикрива суштински једнопартијски систем.

„Уласком у скупштину странака или квази-странака које постоје искључиво захваљујући режиму, створио би се привид парламентарног живота, плурализма, демократије и слободних избора, док је у стварности све супротно – медијски мрак, притисак на грађане, нерегуларни изборни услови и урушавање институција“, навео је Јовановић.