Народна странка

Алексић: Позваћемо грађане на протесте ако Закон о полицији не буде повучен из скупштинске процедуре

Алексић: Позваћемо грађане на протесте ако Закон о полицији не буде повучен из скупштинске процедуре

Шеф посланичке групе Народне странке у Скупштини Србије Мирослав Алексић изјавио је данас да ће та странка позвати грађане на „велике и масовне протесте“ ако Закон о полицији не буде повучен из скупштинске процедуре после Нове године.

„Закон о полицији је тачка кључања о којој Србија не сме ћутати. Он се мора повући из процедуре, а ако се то не догоди, Србија ће се подићи на ноге и верујем да ће грађани заједно са посланицима, ми у парламенту, они испред, одбранити право на слободу и уређену државу, а не приватну државу као д.о.о. Александра Вучића“, рекао је Алексић у интервјуу листу Нова.

„Овај закон ће бити преломна тачка – хоћемо ли имати државу или ће је приватизовати Вучић и његова клика. То нећемо дозволити“, додао је Алексић.

Алексић је, поводом Вучићеве изјаве да је откривено ново налазиште злата и да локацију знају он и још троје људи, рекао да је то „кукавичје јаје које председник жели да прода грађанима како би од Србије направио рударску колонију“.

„Он трага за начином како ће да врати поново у игру Рио Тинто и остале који желе да Србију претворе у рударско окно“, навео је Алексић.

Алексић је истакао да се у Конгу ваде дијаманти, и позвао грађане да размисле колико су од тих дијаманата богати грађани Конгоанци.

„Од рударства се богате и профит узимају само они којима се пружи могућност да експлоатишу природна богатства, како других земаља тако и Србије“, рекао је Алексић.

На питање о позиву председника ССП-а Драгана Ђиласа опозицији да се изјасни да ли жели изборе у Београд, Алексић је одговорио да не разуме одакле Ђиласу право да друге позива на неке изборе о којима се договорио са Вучићем.

„Наравно да је Народна странка спремна за изборе и желимо их кад год на било ком нивоу и што пре, али то је интерни договор Ђиласа и Вучића. Не знам да ли ће постојати услови да се они одрже, али спремни смо и учествоваћемо на њима. Трудимо се да их буде што пре, јер сваки дан на власти СНС-а и Вучића ствара несагледиво лоше последице по грађане Србије“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да, међутим, не би требало „оштрити ражањ док је зец у шуми“, и да је прерано говорити о изборима у Београду, где поступак за смењивање градоначелника Александра Шапића није дао резултате.

„Не видим разлоге за одржавање тих избора изузев ако то није договор Вучића и Ђиласа. Уколико избора буде, одлучићемо с ким ћемо на њих изаћи“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да Народна странка сигурно неће ступати ни у какве предизборне и постизборне коалиције са странкама власти нити са странкама за које се са сигурношћу може утврдити да сарађују са партијама на власти.

„За Народну странку нема дилеме – не можемо сарађивати са онима против којих се боримо“, закључио је Алексић.