Народна странка

Алексић у Чачку: Грађевински патриотизам – радници из Србије на градилиштима у Србији

Алексић у Чачку: Грађевински патриотизам – радници из Србије на градилиштима у Србији

Потпредседник Народне странке и трећи на листи Уједињени за победу Србије Мирослав Алексић изјавио је данас у Чачку да ће по промени власти бити установљен „грађевински патриотизам“, што значи да ће „у Србији градити српске грађевинске компаније и српски радници уместо странаца који данас граде широм наше земље“.   

„Странци узимају профит, а наш народ из свог џепа плаћа њихове раднике, док наши квалификовани радници одлазе у иностранство да би прехранили своје породице. Поред тога што је режим Александра Вучића и СНС-а странцима дао наше злато, бакар и сва рудна богатства, као и шуме, реке, воду и најплоднију земљу, дао им је и највеће грађевинске инфраструктурне послове“, рекао је Алексић на предизборној конвенцији Уједињене Србије.

Алексић је истакао да „данас у Чачку има више од 1.000 Кинеза, Азербејџанаца и Турака“.

„У Крушевцу има више од 1.000 Турака, у Београду, Бору и другим крајевима широм Србије ради на хиљаде странаца који долазе да раде за стране компаније“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је власт у последњих десет година, вођена коруптивним мотивима, увела модел по којем све велике грађевинске пројекте раде стране компаније.

„Послови се уговарају нетранспарентно и без тендера, уговори су тајни, а све то плаћају грађани Србије из својих џепова“, рекао је Алексић.  

„По промени власти, искључиво ће домаће, српске фирме бити носиоци великих стратешких грађевинских пројеката. У Србији морају да раде и граде српски радници да не би бежали у иностранство да раде исте послове“, закључио је Алексић.

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић рекао је да се први дан после ослобођења мора догодити „редефиниција свих медија у Србији“.

„Узмимо властите животе у властите руке и 3. априла променимо ствари оловком, иначе ћемо остатак живота провести у осећању стида“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да је живот оптерећен страхом „као живот са особом коју не волите и као живот са послом који не волите“, и додао да је „држава без слободе тамница“.

Потпредседница Градског одбора Народне странке Чачак Виолета Марковић истакла је да је на понос Србије и Чачка то што је председник Народне странке Вук Јеремић био председник Генералне скупштине УН и да је свим срцем бранио интересе српског народа.

„Вук Јеремић је наше горе лист, пореклом из Чачка“, рекла је Виолета Марковић.

„Обрисаћемо власт 3. априла оловком, а неки ће да одговарају. Чачани су изнели 5. октобар, али се осећају изневерено јер није било 6. октобра. Можемо то звати реваншизмом, Чачанима се то свиђа, а можемо и лустрацијом, привођењем правди, како год, али нема промена из корена док не очистимо Србију од свих који су је уништавали и понижавали“, закључила је Виолета Марковић.