Народна странка

Алексић: Милијарде које власт краде, после промене уложићемо у људе, привреду и пољопривреду

Алексић: Милијарде које власт краде, после промене уложићемо у људе, привреду и пољопривреду

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас у Врњачкој Бањи да Србија није сиромашна земља, него има „лошу власт која од народа краде милијарде евра годишње“, и да ће после промене на изборима 3. априла тај новац бити усмерен лекарима, професорима, пољопривредницима и домаћим привредницима.

„Наш народ је паметан и вредан и не заслужује да га пљачка групица бандита на власти, која док краде милијарде грађанима промовише идеологију сиромаштва и прича народу како је одлично што има плату од 500 евра. Све то променићемо после 3. априла. Нико неће бити изнад закона и важиће једнака правила за све и сви ће имати једнаке могућности, а народ ће живети од свог рада“, рекао је Алексић у разговору са грађанима Врњачке Бање.

„Гарантујем да ће наша листа ’Уједињени за победу Србије’ после победе остварити промене из корена – лопови у затвор, сузбићемо корупцију, а тај новац ћемо усмерити на народ и државу“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да је Врњачка Бања пример бахатости режима СНС-а и пример како се понашају људи који мисле да су приватизовали Србију и реке, шуме, воде и бање.

„Функционер СНС-а Зоран Бабић зида зграду на извору воде Снежник, док други функционери СНС-а зидају хотеле и зграде. У Врњачкој Бањи влада потпуни урбанистички хаос. СНС, који годинама управља овом општином, дозволио је да извори у бањи пресуше“, рекао је Алексић.
Алексић је додао да у Врњачкој Бањи локалног напредњачког челника сви ословљавају са „комшија“, јер он има станове у сваког згради и свима је комшија.

„Мисле да ће то проћи без казне, али им поручујем да ће одговарати за сав криминал и корупцију. Увешћемо специјалног тужиоца за високу политичку корупцију који ће испитати све малверзације свих политичара који су крали у последњих 30 година и сви ће морати у затвор, а нелегално стечену имовину ће морати да врате народу, односно у државни буџет“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је локална власт, уместо да одговара за криминал и корупцију, Врњачку Бању облепила увредљивим плакатима против члана Општинског одбора Народне странке Матеја Армуша, који годинама спроводи хуманитарне акције и указује на криминал СНС-а.

„Напредњаци би требало да се стиде, јер је породица Матеја Армуша обезбедила болницама у Србији десетине амбулантних возила, више од 900 болничких кревета и обезбедила милионе поклон пакетића за социјално угрожене. А шта су урадили Зоран Бабић и Бобан Ђуровић, осим што су себи напунили џепове и градили зграде и станове, као да је Врњачка Бања њихова“, упитао је Алексић.  

„Грађани Врњачке Бање и целе Србије ће на изборима осудити бахато богаћење групице корумпираних напредњака, која је стекла огромно богатство на народној грбачи", додао је Алексић.

Армуш је рекао да ће наставити хуманитарно деловање и да га напади и примитивне увреде локалне власти неће зауставити.