Народна странка

Алексић у Ужицу: Мир и стабилност биће када ратне хушкаче сменимо са власти

Алексић у Ужицу: Мир и стабилност биће када ратне хушкаче сменимо са власти

Потпредседник Народне странке и трећи на листи Уједињени за победу Србије Мирослав Алексић изјавио је данас у Ужицу да мир и стабилност у Србији могу постојати „само када доказани мрзитељи и ратни хушкачи више не буду на власти“.

„Они који данас позивају на мир и стабилност су нас већ два пута увели у рат. Доста нам је оних који се на дневном нивоу утркују када да увреде Хрвате и Албанце, а када Црногорце, као што као што то сада чине војни дезертер Александар Вулин и његов шеф Александар Вучић“, рекао је Алексић на предизборној конвенцији Уједињене Србије.

„Они ће бити јаки само ако ми који желимо нормалну Србију на дан избора останемо код куће уместо да искористимо прилику која нам се указује 3. априла на изборима“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да на предстојећим изборима „имамо прилику да спречимо да нам деца беже из Србије“.

„Имамо прилику да развластимо садашње властодршце и да их пошаљемо пред судове и у затворе, имамо прилику да да изградимо институције и уложимо у лекаре, професоре, младе, пензионере, пољопривреднике, имамо прилику отерамо Рио Тинто из Србије и да забранимо уништавање наше земље и претварање у колонију“, рекао је Алексић.

Алексић је позвао све грађане Србије да 3. априла „искористе прилику“ и изађу на изборе.

„Тако ћемо показати да Србија може много боље“, рекао је Алексић.

Председница Градског одбора Народне странке Ужице Ивана Парлић позвала је грађане Србије да „преузму одговорност за свој живот и судбину Србије, која није земља Александра Вучића, него свих нас“.  

„Ово је наша земља и ми морамо да преузмемо одговорност. Србија је на рубу пропасти, јер се гуши и нестаје физички. То могу да виде сви који умеју да читају предложени Просторни план Србије – планирано је чак 20 рудника и то је велика пропаст“, навела је Ивана Парлић.

„Пропаст која се спрема нашој земљи је несхватљива и нормалном човеку незамислива. Сви смо изнад провалије, а да ли ћемо пропасти или не, то не зависи од Вучића, него од нас. Зависи од вас, грађани Србије, морате да се пробудите. Монструм од садашње власти је настао захваљујући нашем гледању на другу страну и зато смо дужни да ову накарадну власт отерамо заувек. Не кривим народ Србије, него га из љубави позивам на одговорност“, закључила је Ивана Парлић.