Народна странка

Алексић у Мерошини: О Вучићу кривична дела говоре

Алексић у Мерошини: О Вучићу кривична дела говоре

Потпредседник Народне странке и трећи на листи „Уједињени за победу Србије“ Мирослав Алексић изјавио је данас да председник СНС-а Александар Вучић „обмањује грађане о неистинитим причама“ о напретку Србије и „развоју који може да се види само на његовим ружичастим телевизијама“, а као пример је навео обећања о брзим возовима који ће широм Србије ићи и 200 километара на сат.

„Јутрос у 6.05 сам са железничке станице Прокоп у Београду возом кренуо у Ниш са колегама са наше изборне листе Стефаном Јовановићем, Марином Липовац Танасковић и Лидијом Мартиновић. У Ниш смо стигли у 11.52, што значи да је просечна брзина износила око 38 километара на сат. То су пруге о којима Вучић говори као о симболу напретка Србије и то говори шта је истина“, рекао је Алексић у Мерошини, где је разговарао са грађанима.

„Позивам све грађане Србије да не верују у телевизијске и медијске бајке Вучића и његовог режима, него да приликом одлучивања за кога ће гласати верују својим очима, како за брзину воза, тако и за наводни економски напредак Србије у којој све поскупљује, од горива до хране, и у којој је дуг повећан за 15 милијарди долара, а у којој живи све мање људи“, додао је Алексић.  

Алексић је подсетио да је Вучић пре неколико дана у Мерошини почео кампању „Дела говоре“.

„То је тачно, о њему заиста говоре дела, али кривична. За сваки километар пута који су напредњаци изградили може се поднети најмање 10 кривичних пријава и гарантујем да ћемо спровести лустрацију, одузети нелегално стечену имовину и увести специјалног тужиоца за високу, политичку корупцију“, рекао је Алексић.

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић рекао је да је за реконструкцију 75 километара пруге од Београда до Новог Сада било потребно четири године, што значи да би за реконструкцију 230 километара пруге од Београда до Ниша било потребно више од 12 година „под условом да се власт не промени“.

„Ми гарантујемо гађанима да ћемо по промени власти 3. априла то урадити много јефтиније, брже и квалитетније“, рекао је Јовановић.

Грађани Мерошине су Алексићу указали на десетогодишња неиспуњена обећања СНС-а о градњи инфраструктуре, а посебно су истакли “бахатост напредњака који су организације митинга у том месту, одржаном пре неколико дана, потпуно уништили терен за фудбал на који су набацали ризлу“.

Они су истакли да је највећи проблем „потпуно уништење пољопривреде у Топличком округу због небриге државе“, што је произвођаче вишања и лука, као и узгајиваче говеда из Мерошине, довело до просјачког штапа.  

„Пољопривреда ће бити једна од кључних грана привреде после промене власти 3. априла. Дуплираћемо буџетска издвајања за пољопривреду, укинућемо акцизе на дизел гориво за пољопривреднике и повећаћемо субвенције које морају бити редовне и предвидљиве“, рекао је Алексић.

„Верујем да свако пољопривредно газдинство може бити мала породична фирма у којој ће радити чланови домаћинства и који ће од свог рада моћи да живе пристојно“, додао је Алексић.  

Алексић је навео да само пољопривреда може зауставити гашење села и одлазак људи из Србије.

„Пољопривреда је и највећи послодавац у Србији, јер се у нашој земљи пољопривредом бави милион и по људи“, закључио је Алексић.