Народна странка

Алексић и Јовановић: Документ о изборима уопштен, ЕУ дала предност власти

Алексић и Јовановић: Документ о изборима уопштен, ЕУ дала предност власти

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић и генерални секретар Стефан Јовановић оценили су данас документ европских посредника у дијалогу о изборним условима као „веома уопштен и без конкретизације“, и навели да би могао да представља основ за напредак, али и да остане мртво слово на папиру.

„Европарламентарци су дали предност власти у Србији, јер су прво са њом недељу дана преговарали о том документу, па га тек онда представили опозицији, иако је било договорено да учесници у дијалогу буду равноправни и да документ добију 1. септембра“, рекао је Јовановић за Јуроњуз (Euronews).

Алексић је агенцији Бета рекао да остаје да се види да ли ће уступак који је направљен режиму Александрa Вучића, са којим је документ усклађиван током викенда, бити „амортизован на некој другој страни“.

Алексић и Јовановић су најавили да ће се Председништво Народне странке о њему изјаснити у петак, 10. септембра, када ће одлучити да ли ће Народна странка „давати амандмане и да ли ће даље учествовати у преговорима, и подсетили да је рок за изјашњавање о документу 12. септембар.