Народна странка

Алексић: СНС дугује извињење жртвама рата и њиховим породицама

Алексић: СНС дугује извињење жртвама рата и њиховим породицама


Народна странка захтева јавно извињење посланика Српске напредне странке који су својим амандманима у Скупштини Србије понизили све жртве рата, грађане, парламент и Републику Србију.

У већ познатом маниру подношења стотине бесмислених амандмана да би у скупштини спречили расправу о важним питањима, напредњачки посланици поднели су више од 360 амандмана на Закон о ратним меморијалима који је на дневном реду.

„Они не презају од вређања жртава рата, као и њихових породица и потомака. У њиховим амандманима стоји да се Законом о ратним меморијалима обезбеђује свеукупни развој Републике Србије с посебним освртом на фискалну дисциплину, затим дигитализацију, имплементацију агенде 2030, унапређење здравственог система, школског система... Таквим амандманима посланици власти понижавају све грађане који су изгубили своје најмилије и своје претке, од оних погинулих у првом и другом светском рату, до наших суграђана који су свој живот изгубили на Косову 1999. године. Готово сваки од тих амандмана представља увреду  за сваку појединачну жртву рата као и њихове потомке“, рекао је први потпредседник Народне странке и посланик у Скупштини Србије Мирослав Алексић.  

Алексић је додао да су поднети амандмани слика власти и њеног већ познатог начина вређања грађана Србије.