Народна странка

Алексић: Коме ће СНС понудити 100.000 евра које је Миленковић одбио

Алексић: Коме ће СНС понудити 100.000 евра које је Миленковић одбио

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да власт на све начине покушава да изврши притисак да се ослободи власник „Јовањице“ Предраг Колувија, оптужен за највећу производњу марихуане у Европи, и да се поставља питање „коме ће СНС банда понудити 100.000 евра“ које је одбио инспектор Слободан Миленковић.

„Вероватно некоме ко би сведочио да је полицајац Миленковић који је, према оптужници, открио највећу плантажу марихуане у Европи, у ствари, нарко дилер. Пошто нису успели у почетку да заташкају аферу, јасно је да су сада мета инспектори као кључни сведоци у случају ’Јовањица’ како би се заштитили организатори овог посла државне производње дроге“, рекао је Алексић за портал Нова.рс.

Алексић је навео да тужилаштво „не ради ништа поводом пријаве, иако су потврдили да постоји податак да су Миленковићу понуђени напредак у служби и мито од 100.000 евра од СНС-а, ако се договоре око ’Јовањице’“.

„Усред последњег покушаја да се држава, у стилу мафије, освети Миленковићу, сазнајемо и да полиција и тужилаштво нису ни прстом мрднули када су, пре осам месеци, сазнали да постоје озбиљне информације да је у врху безбедносних служби Србије одлучено да Миленковић буде најпре криминализован, па убијен, у стилу криминалне ликвидације“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је све јасније да је случај „Јовањица“ кључан за опстанак актуелне власти, која се због тога бори да заштити Колувију.

"Оволика борба да се заменом теза у јавности и притисцима ослободе Колувија и сви државни службеници укључени у производњу марихуане, у ствари је борба да врх власти сачува сам себе“, рекао је Алексић.

„Две и по године од када је открио ’Јовањицу’ и ухапсио Колувију, полиција, БИА, а сада и тужилаштво, испитују сваки задатак на којем су радили Миленковић и његово одељење за борбу против дроге, уместо да они буду награђени. То је толико очигледно да му траже и најмању грешку па да га ухапсе или избаце из МУП-а", навео је Алексић.

Алексић је подсетио да су прошле године „режимски таблоиди објавили и фотографије Миленковића са неким од његових сарадника, настале током праћења, вероватно од стране БИА“.
 
"Тиме се не угрожава само живот полицајаца, већ и полицијских доушника из света криминала. Сада покушавају, и то преко тужилаштва, односно врло компромитованих тужилаца, да сазнају све Миленковићеве изворе, као и начин његовог оперативног рада с њима“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је „јасно да извори инспектора који лове нарко дилере сигурно нису монахиње и академици, тако да је јасно да на тај начин желе да компромитују и криминализују Миленковића“.

„Тражећи му да открије сараднике, делује да тужилаштво и врх МУП намерно излажу озбиљној опасности и Миленковића и изворе", рекао је Алексић.

Потпредседник Народне странке је навео да је недавно објављено да је у последњих неколико година убијено неколико полицијских сардника, а да за то нико није одговарао.

"Видели смо и да је окривљена Дијана Хркаловић, пошто је узела истог адвоката као и Колувија, функционера СНС-а Владимира Ђукановића, јавно оптужила Миленковића да је заправо он нарко дилер који је монтирао ’Јовањицу’“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је тужилаштво одмах реаговало поводом навода Дијане Хркаловић, за разлику од свих пријава које су Алексић и његове колеге подносили тужилаштву у вези са корупцијом и криминалом појединаца из врха власти и случаја „Јовањица“, за који га никада ниједна институција није позвала у циљу прикупљања информација.