Народна странка

Алексић: Орлић је ударна песница за напад на све који мисле другачије од власти

Алексић: Орлић је ударна песница за напад на све који мисле другачије од власти

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас ће посланици те странке гласати против избора Владимира Орлића за председника Скупштине Србије јер је он ударна песница СНС-а и човек који је нападао сваког ко је говорио против режима „по питању слободе медија, афера и пребијања грађана који протестују“.  

„Орлић је перјаница режима СНС-а који је у претходних 10 година разорио институције државе Србије и развио корупцију, којег карактеришу афере највећих државних функционера, предаја територије и националних богатстава, повећавање сиромаштва народа и богаћење људи на власти, обесправљивање грађана и одлазак све више људи из Србије уз све мањи наталитет“, рекао је Алексић.

„Ви сте пуки извршиоци налога председника Србије Александра Вучића. Морате да схватите да у Србији постоје људи који мисле другачије и који се никога не плаше и немају тутора. Морате да их саслушате у парламенту и да изнесете аргументе ако вам се не свиђа оно што сте чули“, додао је Алексић.

Алексић је рекао да ће Народна странка као „бескомпромисна опозиција учинити све да се у парламенту бори за интересе грађана Србије“.
 
Алексић је навео да је скупштина у последњих 10 година претворена у ријалити у којем се најмање чују аргументи.  

„Парламент не обавља функцију контроле извршне власти, него је парламент постао сервис извршне власти“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је власт у последњих 10 година на Косову и Метохији развластила државу Србију и ушла у коалицију са Рамушем Харадинајем и Аљбином Куртијем.

„Оставили сте наш народ на милост и немилост Албанцима и Српској листи. Предали сте полицију и терали наше судије да полажу заклетву пред Тачијем“, рекао је Алексић.

Алексић је затражио хитну седницу Скупштине Србије о Косову и Метохији и позвао власт да иницира хитну седницу Савета безбедности УН, којим председава Кина, а од 1. септембра ће председавање преузети Француска.

„Орлић и посланици СНС-а су ћутали на узгој марихуане на ’Јовањици’ и свим силама бранили оптуженог Предрага Колувију и његову криминалну групу. Оптужени су и ухапшени припадници БИА, ВОА и МУП-а, а посланици СНС-а су ћутали и сада бране и Дијану Хркаловић. Остаје још само да браните Вељка Беливука“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је СНС у парламенту ћутао на 24 стана Синише Малог и на „подсмевање Александра Вулина да му је тетка из Канаде дала 200.000 евра за стан“, а ћутао је и о пословима које је од државе добила фирма у којој је радио брат Ане Брнабић.

„Увозимо струју јер сте уништили Колубару, ЕПС је задужен за милијарду евра. Ћутите и на то што је јавни дуг порастао на 31 милијарду долара, а био је 15 милијарди када је СНС дошао на власт“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је власт пољопривреднике довела до просјачког штапа, а да је у Бору направљен „логор за наше грађане, а кинеској компанији је дато да вади српско злато“.

„Ћутите када се председник Србије Александар Вучић хвали како смо од Кинеза јефтиније купили наше, српско злато. Сада на исти начин хоћете да ’обогатите’ и западну Србију са Рио Тинтом. Ћутали сте и када су извршитељи избацивали мајке с децом из станова, јер ви немате проблем, а извршитељи висе над главом милион људи у Србији“, закључио је Алексић.