Народна странка

Савез за Србију у Котражи (Лучани): Инвестирати у пољопривреду и зауставити продају ресурса

Савез за Србију у Котражи (Лучани): Инвестирати у пољопривреду и зауставити продају ресурса

У Котражи, у горњем Драгачеву, на позив и уз велику подршку мештана отворена је прва канцеларија Савеза за Србију и одржана трибина на којој је поручено да се мора више инвестирати у пољопривреду и да се треба зауставити продаја најважнијих националних ресурса.

Председник Двери, Бошко Обрадовић захвалио се на подршци коју је Котража пружила Дверима на локалним изборима и на подршци мештана за отварање ове прве канцеларије Савеза за Србију у читавој Србији. „Истина је да смо заједно јачи него свако појединачно од нас. Мислим да у Драгачеву постоји снажан опозициони потенцијал и сматрам да ови који су били четири године на власти за Драгачево нису урадили ништа.“ – рекао је Обрадовић.

Милан Стаматовић истакао је да је у свим сферама направљен монопол од стране СНС и да је у Драгачеву прва прилика да се тај монопол разбије. „Овде постоје три међусобно посвађане групације СНС, а доћи ће и људи из Београда али немојте да их се плашите. Кад буду они долазили позовите нас, доћићемо и ми“ – поручио је он мештанима.

Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке, истакао је да зна како живи сељак данас јер се и он сам бави пољопривредом. По његовим речима буџет за пољопривреду је пао испод 4% буџета Србије а са друге стране се паре троше на Арапе и лажне инвестиције којима неко пуни своје џепове.

Невојша Зеленовић, градоначелник Шапца рекао је да треба да се прича о конкретним стварима – о томе како да грађани одлучују и организују живот своје општине. Он је питао присутне пошто су купине и гориво били 2012, а пошто су данас и рекао да сви треба да се замислимо зашто је то тако.

Жељко Веселиновић, председник Удружених синдиката Србије Слога рекао је да је план владе да се приватизује наменска индустрија што значи да то очекује и фабрику Милан Благојевић из Лучана. „То значи да ће радници остајати без посла ако остане ова власт, а ми смо против приватизације и за увођење професионалног менаџмента који ће запослити још људи“- рекао је он.

Борко Стефановић, председник Левице Србије рекао је да ће Савез показати не само да је победа могућа, већ и да ће СНС лоповлук, батинаши и смицалице бити забележени, снимљени и приказани људима. „Ви сте српкски домаћини који неће дозволити да их неко уцеи и уплаши. А нама је понос и част да будемо са вама“ – поручио је он мештанима Котраже.

Драгана Ракић, потпредседница ДС рекла је да се треба борити против оних који се подсмевају образовању и правим дипломама, а фаворизују лажне. „Против тога се ми боримо. Наш циљ је да ову интересну групацију која продаје најплодније земљиште, изворе воде и фабрике попут ПКБ-а, сменимо“ – рекла је она.

Драган Ђилас је истакао да не може нико да га убеди да ће Арапи боље да управљају ПКБ-ом него што би то радили наши људи. По његовим речима они који продају земљиште и изворе воде су за њега највећи издајници. „Верујем да одавде могу да крену промене. Ја верујем у храброст људи из Драгачева“- рекао је он.

Проф. др Миладин Шеварлић, народни посланик ПГ Двери говорио је о пољопривреди и отимању природних ресурса. „Ниједан стручњак није био за продају ПКБ-а. Зашто наша држава не слуша струку?“ – питао је он.