Народна странка

Алексић: Страховити притисци на запослене у Ђердапу да гласају за СНС

Алексић: Страховити притисци на запослене у Ђердапу да гласају за СНС

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да партијска машинерија СНС-а у Неготину и целој Србији застрашује и прети отказима запосленим у јавним предузећима и државним установама ако „не гласају за режим и не прикупе сигурне гласове“, а да је о томе обавестио и представнике Европског парламента, који су „само саслушали шта је рекао“.

„Директор хидроцентрале ’Ђердап’ Драган Максимовић дао је налог шефовима да почну прикупљање сигурних гласова за СНС и да се су они узимају у току радног времена, уз принуде и претње“, рекао је Алексић за лист „Нова“.

“Они иду редом по свим секторима, од радника до радника и свима буквално наређују да морају да скупе одређени број гласова. Тај број се креће између 20 и 40 гласова. Претње се односе првенствено на људе који имају руководећа места – њима је запрећено да ће бити смењени. Онима на нижим позицијама прете да ће бити премештени на још нижу позицију, док је људима са уговорима запрећено да ће им уговори бити раскинути. То није само случај за неготинске локалне изборе, већ за целу Србију”, додао је Алексић.

Општинска изборна комисија у Неготину прогласила је изборну листу Народне странке за локалне изборе заказане за 17. октобар, а први на листи је председник неготинског одбора Народне странке Крста Станковић Њењуловић.

Алексић је истакао да се “врши силовит притисак на запослене у јавном сектору” и да људи из страха за егзистенцију прихватају да раде за СНС.

“Ослободићемо људе од тог притиска. Поручујем сваком шефу у свакој државној установи да ће сносити одговорност за то што раде. У сваком предузећу постоје људи који су спремни да сведоче и који ће нам рећи на који начин се уцењују радници. Они који су то чинили мораће да одговарају пред законом. Ти људи ће у пракси сазнати шта значи реваншизам”, рекао је Алексић.

Алексић је као доказ притисака навео мејл који је послао упутио један од запослених у хидроелектрани „Ђердап“.

Потпредседник Народне странке је оценио да председник Србије Александар Вучић целу државу посматра као партијску прћију и да зато „влада уверење да нормално може да живи само 700.000 чланова СНС“.

“Зато обећавам да ћемо, када Народна странка добије подршку грађана и када дођемо на власт, увести забрину пријема у чланство, а позваћу и колеге из других странака да то ураде, јер Србија не сме да буде партијска држава”, рекао је Алексић.

Алексић је навео да су посланици Европског парламента „само саслушали“ када их је обавестио о тешким неправилностима у изборном процесу.

“У јеку преговора о изборним условима, СНС не окреће главу да било шта промени, већ ради још горе ствари него раније. Знају да им је подршка пала и зато појачавају притисак злоупотребљавајући институције. То се данас не ради само у локалним и државним јавним предузећима, него и у Пореској управи и у свим другим државним установама где су постављени партијских кадрови СНС-а”, закључио је Алексић.