Народна странка

Алексић: Србија је у стању ванредне ситуације

Алексић: Србија је у стању ванредне ситуације

“Србија је данас у стању ванредне ситуације у којој се буџет пуни узимањем новца од грађана Србије кроз порезе и прирезе, док се са друге стране држава енормно задужује”, рекао је први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић и указао на последице такве политике.

„ Овакву економску политику могу да воде само људи који су или потпуне незналице или људи којима апсолутно није важно хоће ли Србија за десет година постојати или не. У прилог томе говори и чињеница да су људи на власти, уз најплоднију земљу у Србији, Арапима поклонили и трећину Београда кроз продају ПКБ-а “, рекао је Алексић.

Он је додао да власт зна да раст БДП-а у великој мери зависи од пољопривреде, а да смо упркос томе сведоци уништавања ове гране привреде и упозорио да је неопходна хитна промена курса економске политике засноване на досадашњим принципима.

„Економска политика која се заснива на поклањању најплодније земље Арапима, нуђењу грађана Србије као јефтине радне снаге и свињским главама и папцима доноси корист само појединцима из власти који своје џепове пуне распродајом националних ресурса “, рекао је Алексић.

Говорећи о предстојећим изборима у Лучанима први потпредседник Народне странке је на трибини Савеза за Србију у Котражи истакао да режим на пораз сопствене политике одговара притиском на грађане.

„Режим је потпуно свестан да губи подршку за своју политику и зато не дозвољава слободне изборе. Зато се на улицама Лучана и данас налазе људи из Панчева и Вршца који су од режима добили задатак да већ сада крену да врше притисак на људе који желе промене. Међутим, људи у Лучанима нису сами и овога пута такви притисци имаће много снажнији отпор. Са сваким видом притиска који режим спроводи биће упознате и све релевантне европске институције“, казао је Алексић.