Народна странка

Алексић у Крагујевцу: Избор између ружне прошлости са Вучићем и уређене државе

Алексић у Крагујевцу: Избор између ружне прошлости са Вучићем и уређене државе

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас у Крагујевцу да ће грађани Србије на изборима 3. априла бирати између ружне прошлости са председником СНС-а Александром Вучићем и уређене државе у којој свако има једнаке шансе.

„Бираће да ли ће им децу са ријалити програмима васпитавати власник телевизије Пинк Жељко Митровић или ће тровачницама које намерно ретардирају нацију по закону бити одузете националне фреквенције“, рекао је Алексић на предизборној конвенцији листе „Уједињени за победу Србије“.

„Грађани ће бирати између лажи које шире ружичасте тровачнице и истине, бираће између корумпиране власти која брине искључиво о себи и државе која брине о својим грађанима, бираће између досадашњег безакоња и владавине институција“, додао је Алексић.
Алексић је истакао да је „човек у Србији изгубио сваку вредност, а власт је претворила људе у ботове“.

„Старије људе са више од 30 година радног стажа, који су на ’уговорном раду’, уцењују да им тапшу на митинзима. Понижавају и уцењују грађане док они згрћу милијарде евра преко намештених тендера, разних дилова и криминалних договора“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да су кандидати на листи Уједињени за победу Србије остварени људи који се боре против власти „само зато што неће да стоје по страни док једна група људи уништава земљу и понижава сваког поштеног човека у Србији“.

„Ти људи стоје пред грађанима са својим именима и презименима, својим биографијама и радним искуствима. Ми се не кријемо се иза лекара, глумаца и професора, као што то чине челници СНС-а који десет година владају државом и којих се Вучић стиди“, рекао је Алексић.

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић рекао је да би из Крагујевца требало да никне слободна и демократска Србија.

„Коме је добро, нека гласа за СНС и Александра Вучића, а ми, којима недостају деца из Велингтона и Торонта или се спремају да оду, ми знамо шта нам је чинити – слобода нема цену, а ми слободу не освајамо за нас, него за нашу децу“, додао је Ковачевић.

„Дотерали смо цара до дувара и горе не може, јер за човека не постоји горе осећање од немоћи и горчине у устима. Горко нам је у устима, али немоћни нисмо. Пред нама је булумента полусвета која ће Србију претворити у пусту земљу“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да „имамо посла са људима који су успели да велику већину грађана убеде да је добро зло, да је зло добро“.

„Нико од људи у парламенту и влади није у изборној кампањи, него неки нови људи корумпирани обећањима, а онда ће после избора поново вратити у парламент атлагиће и сличне“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да „правда мора да захвати све, од врха државе и Вучића до ботова“.

Председник Градског одбора Народне странке Предраг Делић рекао је да су се опозиција и грађани ујединили у борби против заједничког непријатеља, који може бити побеђен на изборима 3. априла.

„Ми ћемо донети промене и сунце слободе ће сијати од 4. априла. Пред нама је историјска одговорност да не поновимо грешке почињене 5. октобра 2000. године и не смемо да се играмо са осећањима грађана“, рекао је Делић.