Народна странка

Алексић: Режим черупа Телеком како стигне, Србији није потребно још једно регулаторно тело

Алексић: Режим черупа Телеком како стигне, Србији није потребно још једно регулаторно тело

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да Србији није потребно још једно регулаторно тело које би се бавило кабловским операторима, јер би у том телу били запослено још људи са платама између 300.000 динара и 500.000 динара.

„Режим черупа Телеком како стигне и испумпава стотине милиона евра. Коперникус је продао своју кабловску мрежу Телекому за 195 милиона евра и одмах купио телевизије Прва и Б92. Коперникус је вредео можда 10 милиона евра, па је остало још пет милиона да се трошкари“, рекао је Алексић на седници Скупштине Србије.  

Алексић је навео да је режим СНС-а „докторирао фалсификовање, јер фалсификује стварност, дипломе и све што му падне под руку“.  

„Посланик Жика Гојковић се нашао да ме критикује, а нико више ни не зна у којој је он служби и партији и ко му је правио странку, да ли Андреј Вучић или Братислав Гашић. Гојковић прима плату 2.000 евра месечно као члан борда директора М-тела, који је ћерка фирма Телекома Србије“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да Гојковић има стан у беогардској општини Вождовац, а од 2016. године до 2020. године наплатио је за путне трошкове 2,3 милиона динара од грађана Србије, јер је пријавио да путује из Сомбора, иако има стан у Београду.

„Гојковић је скривао старлету Слободанку Бобу Тошић, која је избегла затвор јер је као део криминалног клана Дарка Елеза учестовала у покушају убиства Ђорђа Ждрала. Осуђена је на две и по године, а онда ју је Жика Гојковић прихватио на јуначке груди да је скрива од закона по Србији. То сте ви и тако ви видите државу“, рекао је Алексић посланицима владајуће већине.