Народна странка

Алексић за "Време": Јовањица је Ахилова пета Вучића, очекујем оптужницу и против политичких налогодаваца

Алексић за "Време": Јовањица је Ахилова пета Вучића, очекујем оптужницу и против политичких налогодаваца

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да би морала да уследи и оптужница "Јовањица 3", која "треба да обухвати политичке налогодавце и људе који су својим утицајем из врха државе координисали производњу марихуане", као и да је овај случај "Ахилова пета" председника Србије Александра Вучића.

"Апсолутно је јасно да без политичке подршке из врха државе тај пројекат није могао да се деси", рекао је Алексић за нови број недељника „Време“.

Овај недељник подсећа да је у току суђење власнику газдинства Предрагу Колувији, као "Јованица 1", док на снагу треба да ступи "Јованица 2", на којој су неки припадници полиције и служби безбедности.

Алексић је истакао да "верује да је 'Јовањица' Ахилова пета овог режима".
"Зато је Александар Вучић толико нервозан јер нема одговор на случај 'Јовањица' и сада покушава да на све могуће начине опере трагове који воде до врха државе и до његовог брата", нагласио је.

Према његовим речима, то што Вадимир Ђукановић заступа оптужене у овом предмету "доказ је да их заправо заступа цела Српска напредна странка (СНС), поготово ако видите да његове изјаве везане за 'Јовањицу' и одбрану Кендије и осталих полицајаца СНС објављује на свом званичном сајту".

Алексић је навео да је Ђукановић постао кључна особа у српском правосуђу јер је "експресно" добио место председника скупштинског Одбора за правосуђе, а одмах након тога је аутоматски постао и члан Државног већа тужилаца и члан Високог савета судства.

"Са тих функција он има утицаја на именовање судија и тужилаца. То је не само сукоб интереса, већ пре свега притисак на правосудне органе, судство и тужилаштво, кроз те функције које обавља и кроз блискост са породицом Вучић", нагласио је Алексић.

(Бета)