Народна странка

Алексић: Јовањица је државни посао у држави у којој о свему одлучује Вучић

Алексић: Јовањица је државни посао у држави у којој о свему одлучује Вучић

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је узгајање марихуане на „Јовањици“ било „државни посао“ у држави у којој о свему одлучује председник Србије Александар Вучић, који свима наређује шта да раде, па је он и најодговорнији за све.

„Пуна истина о ’Јовањици’ ће изаћи на видело пре или касније, то им гарантујем. ’Јовањица’ је толико велики случај да се истина мора сазнати, а сви умешани казнити“, рекао је Алексић у интервјуу за лист "Нова".

Алексић је истакао да „ни све дијане, ђукановићи, сарапе, марићи, вучићевићи, миловановићи, крстићи, као ни остале Вучићеве специјалне таблоидне јединице, не могу да оспоре да су вештачења садржаја ТХЦ-а у заплењеним биљкама показала да је на 'Јовањици' узгајана дрога марихуана, а не индустријска конопља“.

Потпредседник Народне странке је додао да они не могу да оспоре ни да је власник „Јовањице“, оптужени Предраг Колувија, одржавао састанке и предавања у просторијама СНС-а, да га је Вучић водио по свету у склопу привредних делегација, да су на „Јовањици“ чести гости биле Вучићеве перјанице Александар Вулин, Зоран Бабић и високи функционери СНС-а, да је АОФИ давао милионе евра кредита „Јовањици“ и да су наводне „плантаже здраве хране“ чували пензионисани припадници САЈ-а и активни припадници МУП-а, БИА и ВОА.

„Када би Србија имала независно правосуђе и када држава не би штитила Колувију, овај случај би већ био решен због јачине доказа, а одговорни би по затворима служили заслужене казне, без обзира да ли су Колувијини сарадници или припадници државних структура“, рекао је Алексић.

Упитан о изјави новинарке Јелене Зорић да брата председника Србије Андреја Вучића „нема у ’Јовањици’“, Алексић је одговорио да он није ни полицајац ни тужилац ни судија да би могао да изводи доказе и спроводи истрагу, а то није ни Јелена Зорић, која је новинарка и она „не може да изриче правосудну истину“.

„Као народни посланик поставио сам питања о овом случају на основу информација које сам добијао. Што се тиче Андреја Вучића, у истрази је утврђено да је Колувија свесно блокирао свој телефон ’блекбери’ како не би могли да се утврде контакти и разговори које је обавио тим телефоном. Сигурно је и то да нико није тражио вештачење телефона Андреја Вучића како би се утврдило да ли је остварио комуникацију са Колувијом“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је веома занимљиво да су Александар Вучић „и други из режима изјаву Јелене Зорић о Андреју Вучићу прихватили као Свето писмо“.

„Нападају мене и остале који су говорили о ’Јовањици’, док са друге стране тврде да је лаж оно што је Јелена Зорић говорила о директору БИА Братиславу Гашићу. Не може једно бити истина, а друго лаж, и не могу они по својој вољи ценити у својим режимским медијима шта је истина, а шта лаж. Или Јелена Зорић говори истину и о Андреју Вучићу и о Гашићу, или лаже о обојици“, рекао је Алексић.

Алексић додао да о томе колико је власт у паници због „Јовањице“ говори и то да је морала да посегне за оптуженом за тешка кривична дела Дијаном Хркаловић.

„Дијана Хркаловић је постала медијска звезда која заједно са адвокатом Владимиром Ђукановићем и појединцима из Вишег тужилаштва у Београду прогања инспекторе који су открили ’Јовањицу’ и ухапсили Колувију и његову групу“, закључио је Алексић.