Народна странка

Алексић за Бету: Спречићемо крађу гласова

Алексић за Бету: Спречићемо крађу гласова

Потпредседник Народне странке и трећи на листи Уједињени за победу Србије Мирослав Алексић изјавио је данас да ће та листа имати контролоре на свим бирачким местима на којима ће гласати бирачи с Косова и Метохије и да ће „спречити евентуалну изборну крађу у режији СНС“.

Према одлуци Републичке изборне комисије, око 100.000 грађана са Косова и Метохије уписаних у бирачки списак моћи ће да гласа на предстојећим парламентарним и председничким изборима у Бујановцу, Рашки, Тутину и Куршумлији.

Алексић, који је председник Извршног одбора Народне странке, рекао је агенцији Бета да је листа Уједињени за победу Србије предала РИК-у списак са именима 22.000 контролора који ће бити на сваком од 8.255 бирачких места.

"Сигуран сам да је после одлуке косовске владе да забрани гласање на српским изборима, свим Србима на Косову и Метохији јасно да их је Александар Вучић дефинитивно издао. Вучић је 2014. године натерао Србе да изађу на косовским изборима и да уђу у приштинску владу, а у међувремену је укинуо све институције државе Србије на Косову. Ово је први пут да на Косову неће бити гласања на српским изборима", рекао је Алексић.

Алексић је додао да ће Српска листа наредних дана извршити велики притисак на Србе с Косова и Метохије да гласају за Александра Вучића и СНС, али да они више не могу да верују у "очигледне обмане" актуелне власти у Србији коју персонификује Вучић.

"Још једном се показало да је Вучић лош преговарач и да није у стању да се избори за основне интересе српског народа на Косову и Метохији", закључио је Мирослав Алексић.

Бета