Народна странка

Алексић: Чин Новаковићевог сина је последица тортуре над његовим оцем

Алексић: Чин Новаковићевог сина је последица тортуре над његовим оцем

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да "није за оправдавање" то што је син председника Градског одбора Народне странке Нови Сад Борислава Новаковића, Никола Новаковић, разбио стакло на просторијама СНС-а у том граду, а да је тај чин „последица тортуре, медијског и институционалног иживљавања“ које његов отац проживљава годинама уназад од режима Александра Вучића“.

„То исто проживљавају и други грађани широм Србије. Оно што је урадио Никола Новаковић у повратку са прославе рођендана, није порука коју би требало слати, па чак и ако је реч и о оваквом ненародном режиму, који се обрачунава са својим грађанима злоупотребљавајући институције система“, рекао је Алексић за портал Нова.рс.

„Ко год се усуди да јавно изнесе своје мишљење, које није у сагласју са оним што би власт желела да се говори, сваки опозициони политичар, сваки полицајац, судија, професор, лекар, бива уништен од пропагандно-таблоидне машинерије режима, а често и њихове породице преживљавају ужасно јавно малтретирање и линч“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да је „пребијена глава потпредседника Странке слободе и правде Борка Стефановића много снажнија порука од разбијеног стакла на просторијама СНС“.

„Стакло ће се поправити, али ће, бојим се, бити још много још много разбијених и крвавих глава ако режим не престане са оваквим поделама и таргетирањем опозиције као издајника, лопова и страних плаћеника“, рекао је Алексић.

Алексић је подсетио да је „данас већ трећи дан од како се нико из власти и челника БИА не оглашава“ о акцији у којој су агенти БИА незаконито лишили слободе и физички и психички малтретирали члана Народне странке Константина Катића.

„Власт од Предрага Колувије, оптуженог за највећу производњу марихуане у Европи, хоће да направи народног хероја, а да све који су радили на отквирању случаја ’Јовањица’ кроз медијску машинерију представе као заверенике против државе“, рекао је Алексић.

„После акције БИА у којој ће Катић сатима мучен, пребијан и теран да клечи, можемо са правом бити озбиљно забринути за наше животе и безбедност“, закључио је Алексић.