Народна странка

Алексић: Вучић не сме да дође на суђење, храбар је само кад сам лаже пред камерама

Алексић: Вучић не сме да дође на суђење, храбар је само кад сам лаже пред камерама

Пред Трећим основним судом у Београду данас је после неколико одлагања почело суђење по тужби коју је потпредседник Народне странке Мирослав Алексић поднео против председника Србије Александра Вучића због повреде части и угледа.

За данас је било предвиђено да исказе дају Вучић и Алексић, али се Вучић није појавио, па је исказ дао само Алексић, док је саслушање Вучића одложено за следеће рочиште.

Алексић је после суђења рекао да је Вучић показао да поред тога што је кукавица да се суочи са њим у телевизијском дуелу, не сме то да учини ни у судници.

„Очигледно је да Вучић нема храбрости да се суочи ни са једним представником опозиције и да га погледа у очи због свих лажи које износи“, навео је Алексић.

„Грађани Србије очекују да председник државе стоји иза онога што изговори, али је очигледно да Вучић не сме да стане иза својих речи, јер и сам зна да лаже о политичким неистомишљеницима које су грађани изабрали да их представљају у институцијама уместо да одговара на њихова питања која постављају у име грађана“, додао је Алексић.

Алексић је рекао да је Вучића тужио јер га је председник Србије „лажно оптужио да је крао гас у Трстенику и да је портпарол криминалаца“.

Алексићев адвокат Милош Павловић рекао је да је Вучић „недоласком на суђење још једном показао да је кукавица која не поштује институције и правосуђе“.

„Надамо се да ће храброст коју показује када је сам пред камерама показати и у наставку суђења по тужби коју је Алексић поднео против њега“, рекао је Павловић.