Народна странка

Алексић: Митинг 13. априла преломни тренутак, режим ће покушати да изазове инциденте

Алексић: Митинг 13. априла преломни тренутак, режим ће покушати да изазове инциденте

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да ће велики митинг 13. априла у Београду бити преломни тренутак у борби за промене које власт не може да спречи и позвао све грађане да тог дана не наседају на провокације које режим припрема како би протесте приказао као насилне.

„Постоје најаве да ће у суботу власт покушати да убаци на митинг своје провокаторе који би изазвали инциденте. Позивам грађане да 13. априла остану мирни, као што су и били протекла четири месеца. Александар Вучић и његов криминални режим су у паници јер знају да их после пада с власти чека правда“, рекао је Алексић телевизији Наша.

Алексић је додао да је власт кренула у борбу против сопственог народа забраном аутопревозницима да 13. априла превозе грађане на митинг, али се „у народу пробудио инат“ и сви незадовољни ће тог дана доћи у Београд редовним аутобуским линијама, возом или својим аутомобилима.  

„Режим покушава све како би опстао на власти, али нема им спаса, Србија се пробудила. Питање је дана када ће Вучић пасти с власти, а када ће тај дан доћи зависи и од броја људи који ће 13. априла доћи у Београд. Грађани више неће да трпе да се криминални клан који управља Србијом богати преко корупционашких послова и пљачком народног новца“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да 13. април „неће бити последњи дан“ у борби против режима, и истакао да Савез за Србију и организатори протеста имају детаљан план за наредни период.

„Протести неће стати док не буду испуњени наши захтеви, првенствено ослобађање медија и фер изборни услови. Мислим да ће 2019. година бити преломна у борби за промене“, рекао је Алексић.