Народна странка

Павловић: Шапић не може да буде градоначелник, извршио више кривичних дела и злоупотребио функцију

Павловић: Шапић не може да буде градоначелник, извршио више кривичних дела и злоупотребио функцију

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је данас да Александар Шапић више не може да буде градоначелник Београда јер је својим политичким деловањем показао да није достојан те функције и јер је његов досадашњи мандат континуитет лошег управљања главним градом од када СНС има већину у градском парламенту.

„То је политика која је опљачкала буџет Београда и направила буџетске рупе које плаћају грађани тако што им је власт повећала порез на имовину, увела им еколошке таксе, систем ’Око соколово’, управнике стамбених заједница које грађани плаћају више од 1.000 динара месечно, а управници не раде ништа, јер је реч о партијском запошљавању“, рекао је Павловић новинарима уочи седнице градског парламента на којој би требало да се расправља о иницијативи за смењивање Шапића.

Павловић је навео да ће Одборничка група Народне странке гласати за разрешење Александра Шапића са функције градоначелника Београда, јер је више пута злоупотребио своје функције извршењем кривичних дела.

„Прво по питању Савског насипа док је био председник општине Нови Београд, када је дозволио његово девастирање и угрожавање безбедности и имовине грађана.
Као председник општине је 2021. године извршио кривично дело недозвољене градње, јер је на свом објекту изводио грађевинске радове иако није имао дозволу“, рекао је Павловић.

Павловић је додао да је Шапић, после избора на место градоначелника, злоупотребом положаја и трговином утицајем „извршио ново кривично дело“ тако што је учествовао у поступку озакоњења тих незаконитих радова.

„Шапић наставља политику СНС-а за време чије владавине је опљачкан градски буџет. То је политика која је приватном инвеститору из Уједињених Арапских Емирата дала 177 хектара земљишта на најбољој локацији у Београду, чија је тржишна вредност већа од милијарду и по евра“, рекао је Павловић.

„То је политика која је довела до рушења у Савамали, где су суспендовали државу и оглушили се о правни поредак и заједно са криминалном групом Вељка Беливука, који је био члан СНС-а, срушили све што им се нашло на путу реализације тог пројекта“, додао је Павловић.

Павловић је навео да је СНС власт продала 17.000 хектара земљишта у власништву ПКБ-а за свега 105 милиона евра, а Сава центар за свега 175 евра по квадратном метру, док је „Београђанку“ продала за само 650 евра по квадратном метру.  

„Сматрамо да коалиција СНС-а и СПС-а више не може да има градоначелника и Београд би требало да иде на нове изборе. Показали су да их не занимају демократске институције, него их само крађа из буџета и лично богаћење“, закључио је Павловић.