Народна странка

Павловић: Ђилас нека зове Вучића за београдске изборе, а не опозицију

Павловић: Ђилас нека зове Вучића за београдске изборе, а не опозицију

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је данас да би председник ССП-а Драган Ђилас требало да позове председника СНС-а Александра Вучића у вези са расписивањем београдских избора, јер је Вучић тај с ким је разговарао и договарао се о изборима, а не опозиција.  

„Нико нема тапију да позива било кога да се изјашњава о стварима о којима смо били поприлично јасни у јавности и својим медијским наступима. То је, по мом мишљењу, чист политички маркетинг“, рекао је Павловић у интервјуу листу „Нова“, поводом позива Ђиласа опозицији да се изјасни да ли жели изборе на пролеће у Београду.

Павловић је истакао да се Народна странка до сада „више пута јавно и јасно изјаснила“ да се спрема за београдске изборе као да ће бити сутра.

„Не постоји ниједан рационалан чинилац на основу којег бисмо могли да изведемо закључак када ће бити београдски избори“, рекао је Павловић.

Павловић је поводом најаве градоначелника Београда Александра Шапића да ће вртићи и уџбеници за основне и средње школе бити бесплатни и да ће ти трошкови бити покривени из градског буџета рекао да се Народна странка још у прошлом сазиву градског парламента залагала да уџбеници буду бесплатни.

„Град има новца за овакве ствари, посебно ако се одустане од кардиналних и прескупих инвестиција попут гондоле, јарбола, непотребне фонтане, новогодишње јелке и слично. Питање је зашто је ова одлука донета тек сада и шта се то променило па је владајућа коалиција у Београду направила овакав заокрет по овако важном питању“, додао је Павловић.

Павловић је навео да је очигледно реч о „одлуци која је последица рејтинга владајуће странке у Београду.

„До сада је било важније да се обезбеди новац за непотребне инвестиције попут јарбола и гондоле. Један од мотива ове одлуке јесте и покушај унапређења рејтинга Шапића, како би се што боље позиционирао унутар СНС-а“, рекао је Павловић.

Павловић је навео је предложени градски буџет „искључиво предизборни, а никако развојни“, и да је нереалан и неостварив.

„Ако је предизборни, то не значи да ће избори бити ускоро. У буџету је предвиђен план прихода у износу од 172 милијарде динара, а приходи града су планирани у износу који је за готово 50 милијарди динара већи у односу на заиста остварене приходе у 2019. години, 2020. години и 2021. години, па је нејасно где градска власт мисли да оствари приход од чак 50 милијарди динара, које није остварила ни у последње три године“, рекао је Павловић.

Павловић је додао да је за 2022. године било планирано остварење прихода од 144 милијарде динара, а да је 30. септембра била свега 101 милијарда динара, па је нереално очекивати да приходи пређу износ од 130 милијарди.

„То указује да је буџет финансијски нереалан и представља лажну и неоствариву пројекцију и да је потпуно нереално финансијски планиран“, закључио је Павловић.