Народна странка

Павловић: Шапићу, зашто нисте срушили свој нелегално изграђен објекат?

Павловић: Шапићу, зашто нисте срушили свој нелегално изграђен објекат?

Градоначелник Београда Александар Шапић претходних дана био је у обиласку нелегалног градилишта на Авали и том приликом је изјавио како је власник нелегалног објекта прихватио да сам сруши тај објекат, јер би у супротном то урадио Град Београд.

Шапић је тада поновио како је “решавање питања овог објекта била једна од првих ствари на листи обавеза од када је постао градоначелник”.

Народна странка Београд пита Шапића зашто није срушио нелегални објекат чији је он лично инвеститор?

Шапић је, наиме, инвеститор извођења нелегалних радова на објекту у насељу Бежанијска коса.  

Иако је 1. септембра 2021. године и 13. септембра исте године одбијен за издавање решења о одобрењу за извођење радова, Шапић је приступио извођењу радова на објекту који је под заједничким кровом, а без сагласности осталих сувласника и без грађевинске дозволе, чиме је извршио кривично дело грађење без грађевинске дозволе.

Да ли је уопште могуће и замислити да су, рецимо, Бранко Пешић и Зоран Ђинђић као градоначелници могли да граде без грађевинске дозволе?

Народна странка Београд пита Шапића:

Зашто нисте срушили нелегално изграђен објекат чији сте ви инвеститор?

Да ли је тачно да са функције градоначелника Београда вршите константан притисак на надлежне градске службе да вам издају записник како је ваш објекат на Бежанијској коси изграђен у складу са законом?

Када ћете извршити рушење нелегално изграђеног објекта на Бежанијској коси чији сте ви инвеститор и власник?

Да ли се закон и рушење нелегалних објеката примењује само за људе који нису чланови Српске напредне странке?

Оваквим поступањем и на овом Шапић је Београђанима јасно показао да за њега и чланове СНС-а закон не важи а да му решавање проблема нелегалне градње у Београду није приоритет као што тврди.  

 

Милош Павловић
шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда