Народна странка

Марина Липовац Танасковић: Решење за Лазаревац је нова фабрика воде Макиш 3

Марина Липовац Танасковић: Решење за Лазаревац је нова фабрика воде Макиш 3

Председница Одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић изјавила је данас да се због неспособности градске власти и Београдског водовода у Лазаревцу уводе рестрикције воде и истовремено у Липовачкој шуми расипа 10 литара пијаће воде у секунди, што траје већ две и по године.

„Решење за водоснабдевање Лазаревца је изградња нове фабрике пијаће воде ’Макиш 3’, а док се то не догоди, требало би ископати бунаре. У Лазаревцу је вода најскупља по глави становника у целом Београду, а по скупоћи је друга у читавој Србији, после Новог Сада“, рекла је Марина Липовац Танасковић на конференцији за новинаре у Лазаревцу.

Марина Липовац Танасковић је подсетила да је Народна странка више пута указала јавности на цурење великих количина пијаће воде у Липовачкој шуми, али да водовод и градска власт нису ништа предузели да то зауставе.

Председница одборничке групе Народне странке у београдском парламенту је истакла да власт, уместо да решава проблеме, само понавља обећања грађанима да ће их решити.  

„Заменик градоначелника Горан Весић је већ у изборној кампањи и он, као и остали функционери СНС-а, обећава грађанима све што желе да чују, па је тако Лазаревчанима обећао три бунара за воду за 60 дана, а потом и још два бунара“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

„Проблем се не може решити на брзину и грађани то знају, а по том питању се ништа ни не ради. Проблеми у водоснабдевању ће бити све већи“, додала је Марина Липовац Танасковић.

Марина Липовац Танасковић је навела да „власт не занима то што Лазаревац нема воду, што се Бор гуши од загађеног ваздуха, нити што ће бити угрожена животна средина на широком подручју западне Србије ако компанија Рио Тинто отвори рудник литијума код Лознице“.