Народна странка

Ђуровић: Љубиша Буха Чуме уз помоћ Зоране Михајловић учествује у градњи пута Рума-Шабац-Лозница

Ђуровић: Љубиша Буха Чуме уз помоћ Зоране Михајловић учествује у градњи пута Рума-Шабац-Лозница

Члан Председништва Народне странке Лазар Ђуровић изјавио је данас да је сведок сарадник Љубиша Буха Чуме, који је стварни власник Предузећа за путеве Ваљево, уз помоћ министарке саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић и Владе Србије постао власник више од осам хектара државног земљишта у селу Петковица код Шапца на којем се налази стари каменолом.

„Да ли је Буха, звани Чуме, после одслужене затворске казне експресно постао партнер министарства Зоране Михајловић и власништвом над каменоломом постао испоручилац камена за изградњу ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница“, упитао је Ђуровић.

Ђуровић је позвао Зорану Михајловић да одговори јавности који је разлог њене посете селу Петковица у друштву брата председника Србије Андреја Вучића и да ли је једини разлог посете била подршка Љубиши Бухи Чумету.

„Позивам Зорану Михајловић да одговори и колико је Предузеће за путеве Ваљево уплатило новца у буџет од рудне ренте из каменолома у Петковици“, рекао је Ђуровић.

Ђуровић је навео да се у изводу из листа непокретности Републичког геодетског завода види се да је Предузеће за путеве Ваљево власник 83.338 квадратних метара земљишта, односно осам хектара и 33 ара, на катастарској парцели бр. 3508 КО Петковица 704741 – Шабац извод под брројем 1147, на којој се налази каменолом.

„Некада је ова парцела једним делом била под Јавним предузећем Србијашуме, а делом манастирска земља. На катастарској парцели где је улаз у каменолом, коју такође користи ПЗП Ваљево, у листу непокретности под бројем 759 парцела 3511 и даље ја као корисник државног земљишта на 6.804 квадратних метара уписано предузеће Србијашуме“, рекао је Ђуровић.

Ђуровић је истакао да ПЗП Ваљево „уз нечију прећутну сагласност“ користи ту државну земљу без икакве надокнаде.

„Јасно је да је власт у спрези са криминалом нашла идеалан начин за пљачку државе, а све ће платити грађани и будуће генерације. Јасно је да је Зорана Михајловић једна од оних који имају најмање права да говоре о поштењу. Неће још дуго потрајати до промене власти, а тада ће за одговарати сви који су опљачкали народ и државу“, закључио је Ђуровић.