Народна странка

Народна странка Косово и Метохија: Забринутост Срба са КиМ расте из секунда у секунд

Народна странка Косово и Метохија: Забринутост Срба са КиМ расте из секунда у секунд

Нападима на песму евровизијске представнице Србије, певачице Ане Ђурић Констракте, од стране Вљоре Читаку, амбасадорке лажне државе Косова у САД, послата је порука Србима са Косова и Метохије да ће ускоро морати и да певају шта им се нареди.

Ако се неком самопроглашеном представнику лажне државе Косова и Метохије не допадне музичка нумера Србије, они ће је забранити, као што су забранили и аутомобилске таблице Републике Србије да се крећу по територији јужне српске покрајине.

Постоји ли бар нека ствар на коју наше власти смеју да реагују у интересу Срба на Косову и Метохији?

Заштите већ једном нас Србе, заштите наше манастире, заштите имовину Републике Србије, нашу приватну имовину, заштите нашу културу, наше право на живот, наше гробове који се руше... Заштите било шта, не обмањујте нас више, тешка времена долазе...

Оно што тренутно највише брине нас, Србе на Косову и Метохији, јесте има ли бар мало међународне правде у међународном праву. Хоће ли неко од српских званичника већ једном рећи и нешто предузети у корист људских права Срба на Косову и Метохији или ће и даље наставити са флоскулама „морали смо због наших западних партнера“.

Иако још никад нисмо чули да се било ко од „западних партнера“ до те мере меша у свакодневна питања, ипак смо сведоци разних уступака наших власти у Београду, захтевима представника косовских Албанаца.

Од председнице Владе Србије Ане Брнабић, у њеним свакодневним збуњујућим и нејасним изјавама, можемо чак чути да се ниједан међународни актер не меша у политику Републике Србије и да је то била пракса неких прошлих времена, а  да се данас нико ни не усуђује да притиска оволико снажну, јаку и самосталну Србију.

Ако већ политичари из власти Републике Србије не виде погубност сопственог  деловања на међународном плану, знајте да ми Срби са Косова и Метохије свакодневно то осећамо на сопственој кожи.

Још једном вас молимо да када доносите на пречац, разне међународне одлуке погубне и по Републику Србију, размислите бар на трен како ће ваше сврставање по међународним питањима имати за последицу и на Србе у јужној српској покрајини.

Ако већ, по речима српске премијерке, нема притисака на српску владу, немојте ни сопственим исхитреним поступцима правити већу штету, па од вишевековних пријатеља правити непријатеља... Не правите непријатеља ни од Русије, ни од Америке, ни од земаља ЕУ, ни од Кине...

Молимо вас не правите непријатеље ничим неизазвани, будите макар неутрални, јер Срби на Косову и Метохији први осете последице ваших суманутих дипломатских решења...        

 

Чланови одбора Народне странке са Косова и Метохије