Народна странка

Народна странка Косово и Метохија: Гаси се Електрокосмет у Грачаници, шта је следећи уступак Приштини?

Народна странка Косово и Метохија: Гаси се Електрокосмет у Грачаници, шта је следећи уступак Приштини?

У дану када наши европски „пријатељи“ дају зелено светло за улазак такозваног Косова у Савет Европе, кршећи притом сопствена начела и принципе, и када је читава домаћа јавност заокупљена том темом на Косову и Метохији, далеко од очију јавности из централне Србије, дешава се тихо самоукидање још једног српског предузећа.

Наиме, Електропривреда Србије најавила је гашење представнишва Електрокосмета, односно филијале у Грачаници, Штрпцу и у Косовском Поморављу.

Тиме се аутоматски доводи у питање даља егзистенција 73 запослена радника у овим филијалама и директно отвара могућност да се исто толико породица одсели са Косова и Метохије.

После затварања екпозитура НЛБ Комерцијалне Банке на Косову и Метохији, један број радника са својим породицама одселио се у централну Србију, и стога оправдано страхујемо да се исто може поновити и радницима ЕПС-а и њиховим породицама.

Да ли званична власт у Београду нуди решење за ове породице или је гашење једног по једног предузећа или установе једино што зна и уме у овом тренутку?

Потпуно је јасно да режим у Београду на овај начин спроводи једну по једну тачку Бриселског споразума и Охридског анекса који, узгред, није потписао, али га је усмено прихватио и на терену у највећој мери и у пуном капацитету спроводи.  

Док се остатку српске јавности уз крилатицу „Србија не сме да стане“ свакодневно пласирају информације о изградњи инфраструктуре, привредном и економском расту, на другој страни се не престаје са предајом и издајом националних интереса на Косову и Метохији.

Народ то види и осећа и с правом пита шта је следеће и који је наредни уступак Београда  Приштини, политици потупног заокруживања косовске независности?


Народна странка
Покрајински одбор Косово и Метохија