Народна странка

Катић: Агент БИА Мацановић ми претио да само чека знак да нападне Јеремића

Катић: Агент БИА Мацановић ми претио да само чека знак да нападне Јеремића

Члан Народне странке и радник београдског аеродрома Константин Катић изјавио је пред Тужилаштвом за организовани криминал да је агент БИА Владимир Мацановић, који га је са још једним припадником БИА четири сата мучио, запретио да ће тако проћи и председник Народне странке Вук Јеремић и председник Странке слободе и правде Драган Ђилас.

Катић је рекао да је Мацановић изговорио: „Ма, какав к…ц и Јеремић и Ђилас, само да добијем знак и сви ће да прођу као ти“, сазнаје Нова.рс од извора блиског истрази.

Катић је саслушан по кривичној пријави коју је Народна странка поднела против челника БИА и то Братислава Гашића, Марка Парезановића, агента Владимира Мацановића и НН лица која су учествовала у његовом мучењу.

Агенти БИА су питали Катића да ли је члан неке странке, а он им је одговорио да је члан Народне странке.

„Мацановић му је потом рекао да је ‘Ђиласов’, док је неименовани агент рекао да то није Ђиласова него Јеремићева странка. Катић је рекао да су га у просторијама БИА на аеродрому саслушавали Мацановић и још један припадник БИА, док је трећи агент БИА стајао испред врата и стражарио. Мацановић је Катићу рекао да је угрозио безбедност председника Србије Александра Вучића и на телефону му показао вест објављену на сајту Информера, у којој је наведен увредљив твит против Вучића“, препричава извор исказ пред Тужилаштвом за организовани криминал.

Катић је навео да му је Мацановић понудио две опције могућег развоја догађаја, од којих је прва да се Катић са агентима БИА договори и призна да је твит његов, а они би му заузврат решили приватне и судске проблеме, ако их има, а могли би и да му „среде“ да буде запослен за стално и да му „длака с главе неће пасти“.

Ако не призна да је он објавио твит, запретили су му да ће му се „ус..ти у живот“ и да ће имати проблеме на послу и неће моћи да прође безбедносну проверу, нити ће моћи да се запосли у државној фирми јер „они држе све у рукама“.
Катић је такође навео да су му рекли да могу да „сместе да не виђа дете и да је неподобан отац“ и мораће да води рачуна „где ће да га сачекају“.

Катић је потврдио да је мучен готово четири сата и да је за време тог мучења и злостављања добио велики број удараца и претњи од Мацановића и још неидентификованог агента БИА, као и да је три сата морао да клечи док су га агенти БИА снимали и фотографисали и те снимке и фотографије слали својим надређеним.