Народна странка

Народна странка Београд основала Народну канцеларију за бесплатну правну помоћ

Народна странка Београд основала Народну канцеларију за бесплатну правну помоћ

Градски одбор Народне странке Београд основао је данас Народну канцеларију у којој ће 20 адвоката бесплатно пружати правне услуге грађанима, изјавио је данас председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић.

Народној канцеларији Народне странке могу се обратити сви који имају проблеме на послу, било да су запослени у градској и државној управи, било у јавним предузећима, и сви који трпе мобинг и дискриминацију на послу, као и они који би хтели да обавесте јавност о криминалу на њиховом послу“, рекао је Гајић на конференцији за новинаре испред Предсeдништва Србије.

Гајић је рекао да се канцеларији могу обратити сви грађани који имају проблеме са Градском управом Београда, инспекцијама и секретаријатима, као што је Секретаријат за послове озакоњења објеката, односно проблеме са „свиме што спада у надлежност града а има везе са правним пословима“.

„Имамо у виду да су многи грађани сиромашни и да им се адвокатске услуге чине прескупим и желимо да их охрабримо да се боре за своја права. Ми смо и раније бранили људе који су храбро говорили у јавности. Адвокат Боривоје Боровић, који је члан Председништва Народне странке, заступао је Марију Лукић из Бруса, а ја браним узбуњивача из ’Крушика’ Александра Обрадовића“, навео је Гајић.

Гајић је рекао да је идеја о канцеларији настала од када је потпредседник Народне странке Здравко Понош на челу београдског одбора, и додао да ће „ову иницијативу пратити“ и одбори из градова широм Србије.

Београдска канцеларија ће у прво време ћемо радити путем мејлова, интернета и телефонских разговора, а када епидемиолошка ситуација то дозволи, имаћемо директне и личне контакте са грађанима“, рекао је Гајић.

Грађани се могу обратити Народној канцеларији на сајту www.narodnakancelarija.com