Народна странка

Ивана Парлић: Народу паризер, а странцима милиони евра субвенција

Ивана Парлић: Народу паризер, а странцима милиони евра субвенција

Потпредседница и посланица Народне странке Ивана Парлић изјавила је да би новац који власт даје тајкунским и страним компанијама кроз субвенције требало усмерити у градњу система којим би чистом водом из Мачве била снабдевана Војводина и који би Зрењанину омогућио да коначно добије пијаћу воду.

„Довољно је 200 милиона евра за тај пројекат. Зашто Мачва која може да обезбеди воду за целу Европу не може да обезбеди воду за Војводину и Зрењанин? Да ли је то што је можда неко бацио око на Јадар, Мачву и Србију разлог да будемо дужници који купују воду и храну“, рекла је Ивана Парлић на седници Скупштине Србије.

„Финансирамо из буџета ’Линглонг’ са 83 милиона евра, финансирамо ’Тојо тајерс’, дакле, финансирамо гумарску индустрију на пољопривредним површинама, поклањамо им милионе евра да загађују плодне равнице. Ту су и компаније ’Еликсир’ и ’Миленијум тим’, блиске властима“, додала је Ивана Парлић.

Ивана Парлић је истакла да када би се сабрале субвенције које добијају само те четири тајкунске и стране компаније, било би довољно новца да се Дрина и Мачва повежу са Војводином и да Зрењанин добије чисту пијаћу воду.

„Режим задужује сиромашни народ Народ Србије, а онда тај новац даје страним компанијама, најчешће тровачима и загађивачима, којима државе из којих долазе такође дају новац да оду и не загађују њихову земљу“, рекла је Ивана Парлић.

„Режим Вучић-Брнабић предлаже сиромашним грађанима Србије да једу паризер, који се прави од отпадака хране из Европе, а из буџета финансира стране компаније које у Србију долазе као тровачи и загађивачи“, закључила је Ивана Парлић.