Народна странка

Грачаница: Основан Покрајински одбор Народне странке Косово и Метохија

Грачаница: Основан Покрајински одбор Народне странке Косово и Метохија

Народна странка основала је у Грачаници Покрајински одбор Косово и Метохија. За председника одбора изабран је предузетник Жарко Ристић, а за потпредседника Слађан Младеновић.

Скупу су присуствовали потпредседници Народне странке Мирослав Алексић и Владимир Гајић, члан Председништва Народне странке и Урош Тешмановић.

Планирано је да на скупу говори и председник Народне странке Вук Јеремић, али су му албанске власти самопроглашеног Косова забраниле улазак на Косово и Метохију.

Ристић је рекао да забрана Јеремићу да уђе на Косово и Метохију показује „размере лажи Српске листе и Вучићеве пропаганде да је Јеремић омогућио независност Косова“.  

„Забрана показује и страх од рађања нове политичке снаге на Косову и Метохији“, додао је Ристић.

Ристић је истакао да „није добро прошао нико ко је на теми Косова и Метохије покушао да гради своју репутацију“.

„Наш план је јасан – Косово и Метохија је Србија. Нека нико не мисли да ће моћи да влада уценама и ширењем страха. Морамо сами да решимо своју судбину. Ако будемо сложни и без сујете и ега, онда ћемо сигурно победити“, закључио је Ристић.

Алексић изјавио је рекао да забрана албанских власти Јеремићу да уђе на Косово и Метохију показује „колико је болесна пропаганда режима“ Александра Вучића која је Јеремића приказивала као некога коме су Албанци захвални.

„Албанци су Јеремићу ’захвални’ тако што му не дају да уђе на Косово и Метохију. Сада је свима јасно да се Вучићев режим са нама разрачунава лажима и баш га брига што тако ради у корист Албанаца. Вучићу је важно само да остане на власти и спреман је да то плати и предајом Косова и Метохије“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да „лажи режима“ неће спречити Народну странку да се бори за српски народ на Косову и Метохији и да развија страначку инфраструктуру.

„Важан нам је сваки човек на Косову и Метохији и бранићемо интересе нашег народа и у Скупштини Србије. Наша мисије је да се боримо за српски интерес. Тражићемо у парламенту формирање анкетног одбора за Косово и Метохију да бисмо утврдили колико се новца из буџета издваја за наш народ у покрајини а колико новца стигне до народна коме је намењен и улога Канцеларије за Косово и Метохију“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је сутрашњи скуп у Косовској Митровици „још једна магла, лаж и још један воз осликан фрескама“, чији је циљ да се прикрије да је председница Владе Србије Ана Брнабић у Берлину потписала споразум са Аљбином Куртијем испред заставе самопроглашеног Косова.

„Народ није бирао Вучића да предаје интересе Срба на Косову и Метохији и да их оставља на цедилу, него да брани територијани интегритет Србије. Вучић нема право да распродаје српске националне интересе“, рекао је Алексић.

„Театрално напуштање институција самопроглашеног Косова, полицајци скидају униформе, Горан Ракић подноси оставку, министри у влади Аљбина Куртија подносе оставке…. После осам година учествовања у власти са Рамушом Харадинајем, Хашимом Тачијем и Куртије, после предаје правосуђа, полиције, енергетског система, телефонског позивног броја, кажу да се повлаче. Где ћете сада, бежите пошто сте предали скоро све“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да Курти поставља услове и каже „може Заједница српских општина али заузврат Прешевска долина“.

„Да ли је то одбрана Србије, где је Устав Србије, где је Мирослављево Јеванђеље на којем је Вучић положио заклетву? Да би прикрио нови пораз, Вучић диже авионе на дронове, диже војску и полицију, подиже тензије, па грађани мисле да рат само што није избио. Вучић злоупотребљава муке српског народа на Косову и Метохији да би прикрио предају и поразе“, рекао је Алексић.

Гајић је рекао да Срби на Косову и Метохији живе у гету и да је то једини гето којем „Европа даје легитимитет“.

„Срби који се не слажу са Српском листом живе у двоструком гету у којем их, поред Албанаца, изолује и Српска листа, која је настала из инкубатора СНС-а и која спречава да људи дођу до ставова који ће их одржати на Косову и Метохији“, рекао је Гајић.

Члан Председништва Народне странке и председник београдског одбора Урош Тешмановић рекао је да су услови за опозиционо политичко деловање најтежи на Косову и Метохији, а да оснивање косовског одбора показује да је Народна странка најозбиљнија и опозициона политичка организација у Србији.