Народна странка

Туфегџић у Лајковцу: Пољопривредници да живе пристојно, грађани да знају шта једу уместо да увозимо храну

Туфегџић у Лајковцу: Пољопривредници да живе пристојно, грађани да знају шта једу уместо да увозимо храну

Пољопривредник и кандидат за посланика на листи „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Душан Туфегџић изјавио је данас у Лајковцу да грађани и држава губе увозом хране која може да се произведе у Србији и да ниједна озбиљна држава на свету не увози оно што сама може да произведе.

„Капацитет српске пољопривреде је три пута већи од садашњег бруто дохотка. Српски сељак носи сав терет друштва у последњих 30 година, а није добио сатисфакцију за то што је прехранио народ у најтежим временима ратова и санкција. Српска пољопривреда непрекидно пропада у последње три деценије“, рекао је Туфегџић на конвенцији Народне странке.

„Није тачно да сељак мора да има 500 крава да би преживео, јер у неким европским државама људи три генерације уназад имају по 10 крава али имају квалитетан и цењен производ свуда у свету. Нема извоза сировина, него морамо да извозимо финалне производе“, додао је Туфегџић, који се у Шапцу бави пољопривредном производњом.

Туфедгжић је истакао да ће Народна странка учинити све да српску пољопривреду врати тамо где јој је место и да ће сви грађани имати користи од тога.

„Пољопривредници ће живети пристојно, а грађани ће знати шта једу“, рекао је Туфегџић.

Туфегџић је навео да се мора извршити регионализација пољопривредне производње у целој Србији.

„Лајковац има сасвим довољно пољопривредних површина, око 0,9 хектара по становнику, и сточарство је веома затупљено и овом крају се одгаја сименталска раса говеда“, рекао је Туфегџић.

„У Лајковцу би требало отворити репродуктивни центар. Пољопривредници у Лајковцу морају имати млекару и кланицу како би имали географско порекло свог производа и људи у Колубарском округу би пили млеко које производе пољопривредници из овог краја, а не млеко из, рецимо, Пољске“, закључио је Туфегџић.