Народна странка

Радојевић: Градска власт у Чачку продаје читаве улице да попуни рупе у буџету

Радојевић: Градска власт у Чачку продаје читаве улице да попуни рупе у буџету

Пренето са портала Инфо прес.

 

На редовној конференцији за новинаре у Градском одбору Народне странке у Чачку  указано је на још једну, како је речено, бахатост градске власти, која говори о продаји  улица у недостатку слободних парцела и то да би се попуњавале рупе у буџету. На дневном реду је био и одговор градоначелника на енормну суму новца потрошену у  последња два месеца, док су у том периоду, како је истакнуто на конференцији, изгубљени многи важни пројекти.  

У ишчекивању одговора од надлежних о екстремно великој количини потрошеног новца за  два месеца, народ у Чачку је заиста схватио шта се ради. За ова дешавања у Чачку чуло се и ван граница Србије и далеко у свету, рекла је између осталог потпредседница Градског одбора Народне странке Чачак Виолета Марковић на конференцији за новинаре. У међувремену одговор је стигао, али у странци нису са тим задовољни.

„Стигао је први одговор који боље да није речен. Градоначелник Чачка је изјавио да је  пуно људи из сенке, из бекстејџа у ствари било угошћено. Пуно људи који су радили у  пројекту „Чачак престоница културе“ је користило храну па да су зато тако велики рачуни за  репрезентацију“, рекла  је Марковић.   

Она је подсетила да је Градски одбор Народне странке у Чачку поднео пријаве свим  инспекцијама, а начелнику Моравичког округа захтев да формира тим за инспекцијски  наџор који ће обавити контролу шта се десило са фактурама. И док се троши велики новац, чак око 200.00 евра са плаћањем музичара за прославу нових година, успут буди речено,  и  лошу посету концерта Горана Бреговића, град губи јако битне пројекте, нагласила је Марковић.

„Губе пројекте које су годинама добијали. Од  29. јануара на конкурсу Министарства за  заштиту животне средине стоји да је граду Чачку одбијен пројекат за уклањање нелегалних  депонија у вредности од пет милиона динара. Тако то изгледа када неко тек стасало  девојче са факултета ставите за помоћницу градоначелника за заштиту животне средине“,  казала је Марковић.  

 „У граду постаје све занимљивије“, каже потпредседник Народне странке и председник Градског одбора Чачак др Александар Радојевић.  

Новца полако понестаје и морају се попуњавати рупе у буџету, јер нико из свог џепа  није плаћао храну и музику, додао је председник чачанског одбора Народне странке.  Међутим, понестаје и парцела, па је власт почела да продаје и улице, рекао је Радојевић.  

„Ја мислим да још од времена Марка Краљевића нико није орао улице, а сада се у Чачку  ору и преграђују улице. Улица у Љубићу на бившој сточној пијаци, продата је и пресечена. Ограђена је и отуђена из градског власништва”, рекао је Радојевић.

Лоша судбина се пише и Дому здравља у Чачку и руководству ове установе након  контроле државног ревизора, додао је Радојевић.

Председник чачанског одбора Народне странке констатује да је Државна ревизорска  институција дошла да контролише Дом здравља, а није их било када је потрошена такође енормна сума новца, скоро као за роштиљ и музику, за чишћење снега којег није било у граду, пре  годину  дана.

 

Фото: Инфо прес