Народна странка

Радојевић: Режим вратио Србију у феудализам – деле градове на феуде, државу на спахилуке – али неће то довека

Радојевић: Режим вратио Србију у феудализам – деле градове на феуде, државу на спахилуке – али неће то довека

Представници Народне странке у Чачку на редовној конференцији за новинаре још једном  су се осврнули на, како је речено, уништавање имовине коју је народ стварао, а актуелни  властодршци на локалном и републичком нивоу уништавају. Речено је такође и да је за актуелну реконструкцију у центру града најбитније колико се новца троши и да ли је све по закону. Наглашено је поново да су јавна комунална предузећа чији је оснивач град у  озбиљном проблему.  

На дневном реду Градског одбора Народне странке Чачак биле су и бехатон плоче, које су, како се недавно могло прочитати на једном порталу, ужа специјалност актуелне  власти, а које ће, старе само пар година, према речима потпредседнице чачанског одбора Народне странке Виолете Марковић, бити замењене новим због изградње  шеталишта у улици Жупана Страцимира. Осим тога, замена плоча на фонтани коштаће око  140.000 евра, тврди Виолета Марковић.

„Суштина  је  да бехатон није довољно доброг квалитета да тако нешто издржи, да пуца, да није адекватан, а то потврђује да је трг који је рађен у Чачку пре неколико година и те како издржао многе терете и да још увек стоје. Циљ ове власти није да нешто уради и да то  траје. Циљ је да сваке године чупа бехатон коцке, јер како ће да се уграде на све могуће начине ако то не раде. Оно што је посебан раритет, а што је можда промакло  јавности је реконструкција градске фонтане. То је у суштини само замена плоча. Остају  димензије исте, остају димензије, само ће естетски бити мало другачија и то кошта веровали  или не 16 милиона динара”, каже Марковић.   

Уз осврт да не напада власт, како ју је оптужила директорка једног јавног комуналног предузећа, већ критикује власт, Виолета Марковић подсећа и на кашњење плата у градској   управи и установама културе крајем јануара, на проблеме са исплатом личног дохотка у  предузећу „Комуналац“ и велика дуговања предузећа „Чачак“ за грејање према „Србијагасу“.

„Да није истина оно што сам ја рекла, а то је да Град Чачак није до те среде платио новац  за редовно одржавање, то је лако доказати уплатом или изводом. Да сам ја на месту   директорке ЈКП ’Комуналац’ ја бих само рекла ’хвала, Виолета’, јер је очигледно да је  конференција на којој сам тако нешто рекла утицала на то да Град Чачак изврши уплату и  да она буде одговорна директорка која је на време исплатила плате запосленима.  ’Комуналац ’ има огроман дуг према ’Дубоком’, ’Грејање’ има огроман дуг према  ’Србијагасу’. Ми блажу зиму у последњих 20 година нисмо имали, мање гаса да је било  потребно за грејање Чачана, није се десило, а дуг невероватно велики”,  рекла је потпредседница Градског одбора Народне странке Чачак.

Потпредседник Народне странке и председник Градског одбора Народне странке Чачак др Александар Радојевић рекао је да се сваког  дана у том граду и околини могу приметити трагови деструкције и разградње.

„Индустријска зона Чачак не постоји осим на оном путоказу на кружном путу, јер све  што је било тамо је демонтирано и срушено осим ’Бетоњерке’ која нешто радуцка. Оно што се  дешава у нашем граду са рупама у буџету, са пражњењем буџета са тонама  роштиља и са огромним рачунима у кафанама за музику и за роштиљ који је за само  два месеца износио око 200.000 мора однекуд да се допуни, а градске власти су нашле  најједноставнији начин и пошто нема пореза, нема прихода – они продају народну имовину”,  рекао је Радојевић.  

Радојевић каже да је  једино добро то што ће, када се заврши ера садашње власти, тужиоци  добити могућност да раде свој посао.

„Недопустиво је да у 21. веку једну државу која је имала развијено школство, здравство, индустрију, судство... вратите у доба феудализма, где пет људи град подели на феуде или државу на спахилуке. То неће трајати довека“, закључио је Радојевић.    

 

Преузето са портала Инфо прес.