Народна странка

Чачак: Формирана коалиција Народне странке, Доста је било, ПОКС и Нове Србије за локалне изборе

Чачак: Формирана коалиција Народне странке, Доста је било, ПОКС и Нове Србије за локалне изборе

Преузето са портала "Глас западне Србије".

 

Народна странка формирала је у Чачку коалицију са Доста је било, ПОКС, и Новом Србијом, која ће наступити на локалним изборима у том граду.

„Чинићемо коалицију састављену од представника које ми имамо, који су најбољи људи које имамо, не гледајући на то ко колико има и колико ко некога воли или не воли, првенствено се руководећи тиме ко је човек, ко стоји иза њега, да ли стоји неко и шта је он у свом протеклом животу радио и какве су му референце“, рекао је потпредседник Народне странке и председник Градског одбора Народне странке Чачак Александар Радојевић на заједничкој конференцији за новинаре у Чачку, одржаној у просторијама Народне странке.

Радојевић је навео да је најважније да се смени режим који је довео Чачак до колапса и посрнућа, и додао да о термину локалних избора нико ништа не зна не зна осим председника Србије Александра Вучића.

„Он ће то одлучити када њему буде највише одговарало. Ми се нисмо договарали око расподеле мандата, мислим да ћемо братски распоређивати не гледајући у детаље, јер смо ми идеолошки веома блиски и слични су програми странака, нема разлога за намицати мак на конац да гледамо колико ко има оваквих и онаквих. Биће то благовремено објављено оног тренутка када будемо имали најбоље људе на најбољим местима, по нашој процени", казао је Радојевић.

„Пре него што смо направили договор између ове четири странке ми смо разговарали и са другим групацијама у граду и то је завршено без договора. Савез Србија против насиља није био расположен да се прошири појединачно са нама, Дверима и Иваном Ћаловићем јер ми смо били присутни на преговорима, тражили су да будемо у комбинацији нас троје да се договоримо па онда да приступимо. Међутим, како су они рекли, они доносе одлуке консензусом, њега нису направили тако да су на сутрадан обавестили да нема ништа од договора. Преговарали смо али ћемо и даље преговарати, јер што направимо већи блок, по мојој личној процени је боље. Имамо договор са неким покретима и појединцима који ће подржати или се прикључити у коалицију на неки начин. Врата за преговоре су отворена за проширење за договоре било које врсте који су конструктивни и прихватљиви овој екипи", рекао је Радојевић.

На конференцији за новинаре говорили су и Данијела Драгић из Доста је било, Горан Петковић из ПОКС и председник Нове Србије Велимир Илић.