Народна странка

Радојевић: Градска власт у Чачку продаје улице пошто је народне паре спискала на роштиљ

Радојевић: Градска власт у Чачку продаје улице пошто је народне паре спискала на роштиљ

Пренето са портала Озон прес.

 

Прошле године Град Чачак продао је десетак локација које је имао у власништву. Уместо зелених површина и паркинга сада се на већини њих граде стамбене зграде. Занимљиво је да се међу продатим локацијама нашао и део бувљака и сточне пијаце, али и улица.

Потпредседник Народне странке и председник Градског одбора Народне странке Чачак др Александар Радојевић рекао је телевизији Нова С да је у том граду постало модерно продавати народну имовину, плацеве, а када је нестало плацева онда се продају и улице.

„Исто као у турско време када су Марко Краљевић и Турци били на друмовима, сад је народ у Чачку остао без друмова јер су градске власти у недостатку новца за роштиљ и за бахаћење током децембра и јануара, када су потрошили 80.000 евра за то, остали без новца па онда продају и улице. Тако да ми данас не можемо доћи на велику кванташку пијацу са обе стране како је било деценијама већ су купцу плаца продали и улицу тако да је купац плаца сада оградио и улицу”, додао је Радојевић.

Занимљиво је да је Град Чачак издао велику пословну халу човеку који се бави продајом намештаја, али он након ограђивања и продаје улице више нема приступ.

“То је тек бисер. Човек плаћа граду кирију за тај објекат, продаје намештај а да би сада то радио мора намештај да убацује кроз кров, прозоре или да моли за пролаз из туђег дворишта”, рекао је Радојевић.

С обзиром да је простор бувљака и сточне пијаце близу центра града и да је реч о јединој већој парцели, постојале су идеје да се ту прави нова хала или спортски терени, али челници града нису никога питали како уредити овај простор и за коју намену га искористити.     

“Урбанистички хаос се шири целим градом. Наравно да нису никога питали нити се у граду води расправа о било чему, све се одлуке доноси у мањем кругу људи. Ова локација је продата у склопу веће распродаје градске имовине и сви смо то случајно приметили. Све што су замислили они су то и продали. Чули смо недавно у Скупштини града податак који је изнео Велимир Илић да је само четири одсто од продате имовине град и наплатио”, наводи Радојевић.

По његовим речима, распродаја градске имовине биће настављена, односно биће распродато и оно мало што је остало.

“Нове дахије не треба да забораве да народ никада не заборавља, да народ и Бог дуго памте и да ће једног дана доћи по своје”, поручио је Радојевић.