Народна странка

Боровић: Тужилац за организовани криминал покрива незаконите радње Вучића и Вулина

Боровић: Тужилац за организовани криминал покрива незаконите радње Вучића и Вулина

Члан Председништва Народне странке, адвокат Боривоје Боровић, изјавио је да је тужилац за организовани криминал Младен Ненадић показивањем новинарима фотографија масакрираних тела жртава клана Вељка Беливука хтео да покрије „незаконите радње“ министра унутрашњих послова Александра Вулина и председника Србије Александра Вучића, који су јавно објављивали доказе.

„Тако је и тужилац Ненадић показао неке фотографије, што није смео да уради, а његова веома неуобичајена конференција за новинаре говори у прилог тврдњи да је хтео да покрије незаконите радње“, рекао је Боровић телевизији Нова С.

Боровић је навео да политичари „по неким кабинетима аматерски процењују доказе и утичу на самог тужиоца“ и утркују се ко ће пре коментарисати судске поступке.

„Потребно је у Кривични законик вратити кривично дело забрана јавног коментарисања неправоснажних судских поступака. То се првенствено односи на људе који некомпетентно и са политичког становишта износе пристрасне коментаре“, рекао је Боровић.

„Новинари могу да коментаришу и да обавештавају јавност о ономе што су сазнали, а што је дозвољено по закону, али политичари не могу да усмеравају истрагу. Све је ово потпуно кршење закона“, закључио је Боровић.