Народна странка

Новаковић: СНС почео лов на политичке противнике нападом на мене и мог сина

Новаковић: СНС почео лов на политичке противнике нападом на мене и мог сина

Део Новог Сада у којем живи потпредседник Народне странке Борислав Новаковић са породицом поново је излепљен плакатима са његовим ликом, као и са ликом његовог сина.

“Ово је обележавање политичких противника и позив на линч, јер сво знамо да вербално и визуелно насиље само претходи физичком насиљу”, рекао је Новаковић за портал Нова.рс.  

“У питању је психолошка припрема за много важнију ствар: сезона лова на политичке противнике је отворена. Ово је манир СНС да своје нишанске справе упере понаособ у сваког политичког противника. Они вам не оспоравају ни политичку идеју ни идеологију, нити ван нападају као организацију, већ се лично обрачунавају”, навео је Новаковић.
Новаковић је додао да нема сумње да иза лепљења плаката стоје присталице СНС.

Новаковић је рекао да је такав вид нецивилизоване политичке борбе почео 2014. године и да се пре тога “никада у политичкој борби нису таргетирале читаве породице и нечија деца”.

"Да читава Србија види како Александар Вучић, СНС и Милош Вучевић 'не нападају туђу децу'. Овако изгледа читав кварт у ком живим са својом породицом. Преко ноћи облепљен је стотинама плаката у којима се таргетирамо мој син и ја", навео је Новаковић у објави на Твитеру.

Новаковић је упитао да ли ће полиција урадити свој посао и пронаћи починиоце.

Он је додао да је градоначелник Новог Сада и функционер СНС-а Милош Вучевић његов политички противник.

"Али никада не бих нападао његову породицу, поготово његову децу. Актуелни градоначелник је срамота за овај град", навео је Новаковић.

Плакати усмерени против Новаковића су у истим деловима града били излепљени и пре годину дана.