Народна странка

Новаковић: Захтевамо ванредне локалне изборе у Новом Саду

Новаковић: Захтевамо ванредне локалне изборе у Новом Саду

Поводом данашње изјаве градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, који је упутио предлог Александру Вучићу, председнику државе, да распише ванредне парламентарне изборе на јесен, указао бих на три чињенице које овај предлог чине чудним и нерезонским.


1. Крајње је нетипично да се градоначелник једног града оглашава поводом тема које излазе изван оквира његових надлежности и реалних политичких оквира. То је претенциозно, неодмерено и противно елементарној политичкој култури.

2. Због куповине гласова, притисака на бираче и бројних неправилности на новосадским изборима, опозоција нашег града је јуче упутила 24 захтева за поништење избора на 24 бирачка места. Цео Нови Сад је био сведок бројних неправилности, који изборе чине нелегалним и нелегитимним.

3. И поред свих очитих грубих мањкавости новосадских избора, СНС је у нашем граду изгубила већину. Наиме, СНС је у Новом Саду освојио 36,8 одсто гласова, а збир опозиционих гласова је димензиониран на преко 45 одсто.

Зато захтевамо расписивање ванредних локалних избора у Новом Саду.

Вучевићев предлог да се поново распишу парламентарни избори јесте заправо жеља да се преко Вучићевог рејтинга сакрије чињеница да су локални СНС и он лично потпуно изгубили поверење Новосађана.

Ако је остало и мало морала, позивам Вучевића да прихвати изазов и омогући изборе за градски парламент, који би објективно одражавао расположење Новог Сада!


Борислав Новаковић,
председник Градског одбора Народне странке Нови Сад