Народна странка

Новаковић: Оставка Вучевића јер је криминалцима широм отворио врата у Новом Саду

Новаковић: Оставка Вучевића јер је криминалцима широм отворио врата у Новом Саду

Народна странка почела је данас у Новом Саду прикупљање потписа грађана за оставку градоначелника тог града Милоша Вучевића и расписивање ванредних локалних избора у Новом Саду, изјавио је потпредседник Народне странке Борислав Новаковић.

„Сигуран сам да Новосађани не подржавају Вучевића и да Нови Сад не би гласао за председника СНС-а Александра Вучића на изборима који не би били одржани под репресијом режима. СНС би изгубио сваке поштене изборе у Новом Саду, а од 2012. побеђују само зато што им криминалци купују гласове“, рекао је Новаковић на конференцији за новинаре.

„Свим Новосађанима је јасно да је позиција Вучевића и СНС-а у Новом Саду неодржива. Током десет година власти Вучевића није остварена ниједна велика инвестиција, а од 2012. године морали су да буду завршени регионална депонија чврстог отпада и централни пречистач отпадних вода, што су кључне ствари за управљање комуналним системом“, навео је Новаковић.  

Новаковић је додао да у последњих десет година у Новом Саду не постоји ниједна инвестиција за коју би се могло рећи да је битно побољшала квалитет живота грађана и да је битно обележила последњу деценију, током које тим градом управља Вучевић.

„Поражавајуће је што је градска управа коју води Вучевић прва којој је синула идеја да дунавска обала служи за станоградњу и послове са урбанистичком и грађевинском мафијом, уместо за спорт, рекреацију и туризам“, рекао је Новаковић.

Новаковић је додао да је Вучевић „широм отворио врата за криминалце и њихове фирме“, јер најуносније послове у Новом Саду добијају људи са криминалном прошлошћу.

„Први пример је Позоришни трг коју поплочава фирма ’Гранит пешчар’ чији је власник Звонко Веселиновић, човек који ван сваке сумње оркестрира криминалном сценом Новог Сада. Други пример је фирма ’Монт оп’ Марка Босанца Боскета, осуђеног за насилничко понашање, која је од почетка године до данас добила послове вредне две милијарде динара“, рекао је Новаковић.

„Трећи пример је чињеница да је у свечаној сали Градске куће Новог Сада, где се примају најзаслужнији грађани, Вучевић примио окорелог криминалца Слободана Милутиновића Снајпера“, додао је Новаковић.

Новаковић је навео да је Вучевић „широм отворио врата и инвеститорском урбанизму, што значи да нема елемената хуманог живљења, него само дилова са грађевинском и урбанистичком мафијом“.

„Профит грађевинских фирми се максимализује, а хумани услови живљења се минимализују. Нови Сад не може да напредује у таквим условима“, рекао је Новаковић.

Новаковић је додао да је бачено милион евра за реконструкцију базена у центру СПЕНС, јер није ништа урађено.

„То је очигледно кривично дело и морају одговарати сви који су умешани. Поднели смо кривичну пријаву против извршилаца, али ствар је у томе ко је налогодавац, а да би се он открио, полиција и тужилаштво морају да крену од Вучевића као извршиоца и налогодавца буџета. Ниједна уплата из Града Новог Сада не може да оде без Вучевићевог потписа. Он је дужан да тужилаштву и полицији објасни зашто је платио милион евра за реконструкцију базена која се никада није догодила“, закључио је Новаковић.