Народна странка

Новаковић: Порука Буне против мафије – Нови Сад ће се борити док не истерамо правду

Новаковић: Порука Буне против мафије – Нови Сад ће се борити док не истерамо правду

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да је Нови Сад данас протестом „Буна против мафије“ послао поруку да неће ћутати, и позвао тужилаштво да реагује још брже и да буду кажњени сви који су малтретирали Новосађане на претходним протестима.

„У противном, наши протести ће се наставити. Употребили су криминалце, јер постоје криминални досијеи људи који раде у фирмама за обезбеђење, и хтели су да нас заплаше и да нам утерају страх у кости. Наш одговор гласи – борићемо се све док не истерамо правду, а правда ће бити задовољена када сви хулигани и људи који имају криминални досије и који су тукли мирне грађане буду процесуирани и приведени правди“, рекао је Новаковић.

Новаковић је додао да вербално насиље СНС-а траје већ десет година и то кроз вређање, ниподаштавање, омаловажавање политичких противника.

„Вербално насиље и омаловажавање је кулминирало у Новом Саду и претворило се у физичко насиље, којим је режим хтео да ућутка грађане, али смо им одговорили да нећемо ћутати“, закључио је Новаковић, који је и председник Градског одбора Народне странке Нови Сад.

Протест „Буна против мафије“ је организован поводом намере власти да реализује пројекат „Нови Сад на води“ и поводом недавног пребијања демонстраната на скупу против усвајања Генералног урбанистичког плана (ГУП).