Народна странка

Новаковић: Нови Сад се неће смирити док не најури Андреја Вучића и Звонка Веселиновића

Новаковић: Нови Сад се неће смирити док не најури Андреја Вучића и Звонка Веселиновића

Посланик Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да се Нови Сад „неће смирити“ док из града не буду „најурени“ брат председника Србије Андреј Вучић и бизнисмен Звонко Веселиновић, који су дошли да „покоре град, рекетирају и успоставе коруптивну контролу, али су изазвали бес, пркос и отпор“.

„Андреј Вучић има несумњив утицај на извршну власт и један је од најутицајнијих људи у СНС-у, а Веселиновић је захваљујући вама од криминалца постао контроверзни бизнисмен. Не брани он Србе на Косову и Метохији, него живи у Новом Саду и богати се на милионским пословима које добија од државе и са браћом Вучић рекетира по целој Србији“, рекао је Новаковић представницима Владе Србије на седници парламента.

Новаковић је показао фотографију на којој су заједно Веселиновића и Андреј Вучић, и истакао да је порука те фотографије да су Веселиновић и његова пословна империја заштићени и да ће се онај ко буде истраживао његово пословање замерити браћи Вучић.

„Када ту фотографију виде у полицији, тужилаштву и суду, да ли они могу да раде непристрасно или морају да воде рачуна да се не замере Вучићима и Веселиновићу“, упитао је Новаковић.  

„Како тужилац и полицајац који види ову фотографију може непристрасно да истражи чињеницу да ће Веселиновић бити богатији за 10 милиона евра јер је његова фирма ’Гранит пешчар’ из Љига добила посао поплочавања Новог Сада, а да ће толико новца бити мање у градском буџету“, додао је Новаковић.

Новаковић је упитао како да тужилаштво и полиција истраже „све криминалне радње“ фирме „Инкоп“, која ради на Коридору 11 са кинеском фирмом Шангдонг.

„Како да анализирају како је било могуће да фирма ’Нови Пазар пут’ постане фирма чија је добит након што ју је преузео Веселиновић порасла са 20 милиона динара на милијарду и 200 милиона“, навео је Новаковић.

Новаковић је подсетио да је председник Србије Александар Вучић рекао да је потребно експлоатисати калцит, а да се онда испоставило да ће у томе учествовати фирма регистрована на истој адреси као и неке Веселиновићеве фирме.