Народна странка

Боровић: Паркинг сервис - паразит коме се мора стати на пут

Боровић: Паркинг сервис - паразит коме се мора стати на пут

Паркинг сервис је казнена експедиција за Београђане који користе аутомобиле када се усуде да крену у централне делове Београда или пред болнице, вртиће или школе, због обавеза које не могу да избегну.

Уместо да обезбеди довољан број паркинг и гаражних места, он вреба прекршаје Београђана у граду хроничног недостатка места за паркирање. Казне које прописују су више одмазда и рекет, него начин превентиве или одвраћања од неправилног паркирања.

Паук је синоним те одмазде, јер је цена одношења аутомобила вишеструко и непристојно виша од цена коштања за њихово одношење. Ово стање је неодрживо и Народна странка ће темељно реформисати ЈКП које се буде бавило управљањем, коришћењем, одржавањем, контролом и наплатом јавних паркиралишта, али и обавезом изградње нових паркиралишта и јавних гаража, када ускоро буде у прилици да управља Градом Београдом.

Паркинг сервис се определио за логику која је супротна интересима грађана да је исплативије наплаћивати казне грађанима за непрописно паркирање или одношење аутомобила него инвестирати и убирати приход кроз наплату коришћења паркинг и гаражних места.

Што би трошили новац на изградњу гаражних и обезбеђење паркинг места, кад више новца доноси одношење аутомобила пауком, суштина је овог антинародног промишљања?

Савршен бизнис план. Паркинг сервис је одавно престао да буде сервис грађана, а све више је сервис менаџмента и његових налогодаваца из градске управе.

“Око соколово” је продужена рука одмазде према Београђанима, јер иако припада комуналној милицији, сву опрему и џипове су добили од Паркинг сервиса, иако је јасно да раде противуставне противзаконите радње.

 

Борислав Боровић
потпредседник Народне странке