Народна странка

Боровић: Паркинг сервис је рекеташ и паразит на кичми Београђана

Боровић: Паркинг сервис је рекеташ и паразит на кичми Београђана

Градски одбор Народне странке Београд саопштио је данас да се „Паркинг сервис“ претворио у „казнену експедицију за лов на новац грађана“, уместо да обезбеди довољан број паркинг места, што му је основна функција.

„Паркинг сервис је рекеташ којем одговара недовољан број паркинг места, јер му тако цвета посао због огромних прихода од казни, које су се свеле на пуку одмазду и отимање новца, чији је симбол возило ’паук’“, рекао је председник Одбора за привреду и финансије београдског одбора Народне странке Београд Борислав Боровић.

Боровић је истакао да су плате руководилаца Паркинг сервиса „безобразно високе“ и чак и веће од плата председника и премијера државе, јер се крећу између 155.000 динара и 180.000 динара, док је истовремено то јавно комунално предузеће задужено за 670 милиона динара.

„Народна странка ће по промени власти темељно реформисати Паркинг сервис, који ће обезбедити нова паркиралишта и изградити нове гараже“, рекао је Боровић.  

„Паркинг сервис је паразит на кичми Београђана, јер се супротно њиховим интересима највише бави наплаћивањем казни и одношењем аутомобила, уместо да инвестира у нове гараже“, додао је Боровић.

Боровић је као пример навео паркирање код Клиничког центра Србије, где није изграђена гаража, пошто је Паркинг сервису исплативије да наплаћује казне грађанима који морају да довезу често непокретне чланове својих породица у ту здравствену установу.

„Систем ’Око соколово’, који припада комуналној милицији, представља још један вид одмазде над Београђанима, јер чини противуставне и противзаконите радње“, рекао је Боровић.

Боровић је истакао да је Паркинг сервис одвојио за нова паркинг места и гаражна места само 30 одсто од милијарду и двеста милиона динара планираних за инвестиције.  

„Осталих 750 милиона динара одлазе на разне набавке, стручне наџоре извођења радова, системе техничке контроле и набавку радних одела и обуће за запослене“, рекао је Боровић.  

„О каквом је јавашлуку реч најбоље говори то што се Паркинг сервис у јануару наменски задужио за 345 милиона динара за реконструкцију 12 гаража и још 100 милиона динара за изградњу привременог паркиралишта, а новац није утрошен за те сврхе“, закључио је Боровић.