Народна странка

Радојевић: У Србији против насиља није било воље за једну колону опозиције на изборима у Чачку

Радојевић: У Србији против насиља није било воље за једну колону опозиције на изборима у Чачку

Преузето са портала "Морава инфо".

 

Потпредседник Народне странке и председник Градског одбора Народне странке Чачак др Александар Радојевић изјавио је да је пре него што је постигнут договор Народне странке, Доста је било, Нове Србије и ПОКС-а о заједничком наступу на локалним изборима у Чачку, било преговора и са другим опозиционим групацијама у граду, али су се они окончали без договора.

„Коалиција ’Србија против насиља’ није била расположена да се прошири појединачно са Народном странком, Дверима и групацијом око адвоката Ивана Ћаловића. Они су тражили да будемо у комбинацији – да се наше три групације договоре и да им онда приступимо. Међутим, они одлуке доносе консензусом, а тај консензус по овом питању није направљен, тако да су нас сутрадан обавестили да нема ништа од договора о заједничком наступу на изборима. Наравно, преговараћемо и даље, јер што направимо већи блок, то ћемо проћи боље“, рекао је Радојевић.

Према његовим речима, за сада у коалицији Народне странке, Нове Србије, Доста је било и ПОКС-а није било говора о расподели одборничких мандата.

„Мандате ћемо братски расподељивати, јер смо идеолошки веома блиски, а и програми наших странака су врло слични. Тако да ту нема разлога за намицање мак на конац. Рапоред мандата биће благовемено објављен оног тренутка када будемо имали најбоље људе на најбољим местима – навео је Александар Радојевић.

 

УМЕСТО НА ОДМОРЕ, ИДЕМО НА ИЗБОРЕ УСРЕД ЛЕТА

Радојевић је истакао да је, пошто градоначелник Чачка Милун Тодоровић још није поднео оставку, јасно да локални избори у Чачку не могу бити одржани 2. јуна, истог дана када су заказани избори у Београду.

„Иако са свих страна стижу уверења да ће локални избори бити одржани у законски предвиђеном року, очигледна је намера да то буде крајем јуна или почетком јула, у јеку пољопривредних радова и када су људи ван града, на годишњим одморима“, додао је Радојевић.

„Крајњи рок би био средином августа, што је до сада незабележено у изборној пракси“ истакао је Радојевић.

Радојевић је навео да би евентуално одржавање локалних избора усред лета створило услове владајућој гарнитури да учврсти своју позицију служећи се већ виђеним малверзацијама попут „фантомских бирача“ и довођења гласача са стране.

„Коалиција окупљена око Народне странке, Нове Србије, ПОКС-а и Доста је било сматра овакву тактику још једним кршењем изборних услова и недемократским калкулисањем у своју корист, па позива све опозиционе странке и суграђане да заузму јединствен став и придруже се ставу да избора не сме бити када им време није. Ми ћемо као коалиција предузети све правне кораке да се спречи малтретирање грађана и манипулација ове корумпиране и неспособне власти“, закључио је Радојевић.