Народна странка

Анђелковић: Позивамо научну заједницу да се одупре метроу из њиве у њиву

Анђелковић: Позивамо научну заједницу да се одупре метроу из њиве у њиву

Народна странка позвала је данас научну заједницу и техничке факултете да се, попут Грађевинског факултета Универзитета у Београду, одупру „накарадном пројекту београдског метроа из њиве у њиву“, како би главни град добио метро са трасама које ће користити грађанима, а не инвеститорима „Београда на води“.

„Подржавамо став готово свих професора Грађевинског факултета да под садашњим околностима не учествују на пројекту метроа. Упозоравамо на велики ризик од уништавања водоизворишта на Макишу због градње депоа за метро, што би угрозило снабдевање Београда водом“, рекао је председник Одбора Народне странке за заштиту животне средине Александар Анђелковић.

Анђелковић је додао да се Народна странка од почетка противи „накарадним трасама метроа“, које би грађане Србије, према садашњем пројекту, коштале више од шест милијарди евра.

„Линије метроа немају подршку ни стручне јавности нити грађана и о томе смо обавестили заинтересоване француске и кинеске компаније, а подносили смо и примедбе током јавних расправа и јавности предочили шта је све погрешно у садашњем пројекту метроа“, закључио је Анђелковић.