Народна странка

Ивана Парлић: У Србији законе наручују мултинационалне компаније, амбасаде и тајкуни

Ивана Парлић: У Србији законе наручују мултинационалне компаније, амбасаде и тајкуни

Потпредседница Народне странке Ивана Парлић изјавила је да литијум није развојна шанса него смртна пресуда за Србију и да Немачка „никада неће копати литијум код себе“, па се зато на Србију врши притисак да пристане на рударење литијума код Лознице.

„Захваљујући корумпираној власти и подршци многих који учествују у медијској манипулацији та прича живи у Србији иако је пројекат званично укинут. Копање литијума изазвало би неповратну штету и трајно уништење Србије. Не постоји никакав разлог да се то ради“, рекла је Ивана Парлић у подкасту „Теразије“.

„Иза тога стоји огромна корупција, како власти тако и свих других учесника у том ланцу корупције, као што су бројни медији, људи који себе сматрају научницима, део академске заједнице, маркетиншке агенције…“, додала је Ивана Парлић.

Ивала Парлић је истакла да су грађани Србије „изградили пирамиду отпора“ и да Рио Тинто неће успети да копа литијум у Србији.

„Људи из Горњих Недељица код Лознице пружају највећи отпор и бране целу Србију“, рекла је Ивана Парлић.

Ивала Парлић је додала да се улаже огроман новац да се „самеље српско јавно мњење“.

„Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић је министарка Рио Тинта и ми смо доживели да једна мултинационална компанија има своје министарство“, рекла је Ивана Парлић.

„Скупштина Србије је џубокс којем законе наручују мултинационалне компаније, страни амбасадори и домаћи тајкуни. Јавне расправе су фингиране, јер у њима више не учествују грађани, него невладине организације, често финансиране од оних који наручују законе“, објаснила је Ивана Парлић.

Ивала Парлић је додала да је усвојен закон по наруџби компаније „Еликсир“ и да „ћемо имати законе по наруџбини рударских компанија“.

„Реч је о континуитету мењања системских закона чији је циљ да Србија постане колонија“, закључила је Ивана Парлић.